Курник (2 спосіб)

18 8 160 хв. 200 хв.

Оригінальний спосіб приготування курника відрізняє цей старовинний російський пиріг. Пропонуємо рецепт традиційного курника з 3-ма видами фаршу, переслоенного млинцями.

Продукти
  • *Для тіста:
  • Борошно — 500 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 70 г
  • Молоко — 170 мл
  • або Вода — 170 мл
  • Сода — 1,5 г (на кінчику ножа)
  • Цукор — 15 г (0,5 ст. ложки), Сіль — 0,75 ч. ложки
  • *Для млинців:
  • Яйця — 0,5 шт.
  • Борошно — 50 г
  • Молоко — 150 г
  • Сіль — 1 щіпка
  • *Для рисової начинки: Рис — 0,25 склянки
  • Яйця — 1 шт.
  • Петрушка — 10 г
  • Масло вершкове — 20 г
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • *Для курячого фаршу:
  • Курка — 500 г
  • Масло — 20 г
  • Сіль — 0,5-1 ч. ложка
  • *Для грибного фаршу:
  • Гриби свіжі (печериці) — 200 г
  • або Гриби сушені — 50 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Масло вершкове — 20 г
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • * Для змазування пирога:
  • Яйця — 0,75 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для курника з фаршем і млинцями.

Шаг №2

Як спекти курник простим способом:

Курку наріжте порційними шматками і вимийте.

Шаг №3

Залийте курку водою (1-1,5 л).

Шаг №4

Доведіть до кипіння, зніміть піну, посоліть, накрийте кришкою, варіть на слабкому вогні 40 хвилин.

Шаг №5

Для млинчиків змішайте молоко, яйце, борошно та сіль. Перемішайте до однорідності.

Шаг №6

З рідкого прісного тесту спечіть 4-5 млинчиків. Для цього розігрійте сковороду, змастіть її маслом. Налийте порцію тіста і відразу ж розподіліть тісто по всій поверхні сковороди. Смажте 2 хвилини.

Шаг №7

Потім переверніть і смажте з іншого боку ще 1 хвилину.

Шаг №8

Для основного простого тесту для курника: в молоці (або воді) кімнатної температури розчиніть сіль, цукор.

Шаг №9

Всипте половину борошна, додайте яйця.

Шаг №10

Додайте шматочки м'якого масла.

Шаг №11

З половини борошна замісіть тісто. Решту борошно змішайте з содою.
Коли тісто стане однорідним, всипте в нього решту борошно, змішане з содою.

Шаг №12

Ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште відлежатися.

Шаг №13

Для першого фаршу зваріть розсипчастий рис. Для цього залийте рис великою кількістю води (1-1,5 склянки), доведіть до кипіння, посоліть. Варіть 10 хвилин. Потім воду злийте, масу заправте вершковим маслом, залиште рис під кришкою ще на 10-15 хвилин.

Шаг №14

Яйце відварити круто (залийте водою, варіть 5-7 хвилин), остудіть, очистіть і наріжте.

Шаг №15

Дрібно нарубаєте зелень петрушки.

Шаг №16

З'єднайте всі разом і посоліть.

Шаг №17

Для другого фаршу м'ясо остудіть, відокремте від кісток і дрібно наріжте.

Шаг №18

Масло розтопіть.

Шаг №19

Дрібно нарізане м'ясо курки заправте розтопленим вершковим маслом і посоліть (якщо потрібно).

Шаг №20

Для третього фаршу свіжі гриби дрібно наріжте.

Шаг №21

Очистіть і наріжте цибулю.

Шаг №22

На сковороді розігрійте олію. Підсмажте свіжі гриби на сильному вогні, помішуючи, до золотистого кольору (5-7 хвилин).

Шаг №23

На тому ж маслі обсмажте на середньому вогні цибулю до прозорості (5 хвилин).

Шаг №24

Гриби з'єднайте з тонко подрібненим, пасерованою ріпчастою цибулею.

Якщо використовуєте для фаршу сухі гриби, їх попередньо замочити, а потім відварити.

Шаг №25

З тіста розкачати 2 круглі коржі товщиною приблизно 0,5 см. Діаметр коржів різний — 25 і 40 див.

Для цього розділіть тісто на дві нерівні частини, для маленької коржі візьміть приблизно третину.

Шаг №26

А для великого коржа — інше тісто.

Краю і нерівності кіл обріжте і знову вимісити (нагоді для прикрас).

Шаг №27

Увімкніть духовку.

На корж меншого розміру викладіть млинець.

Шаг №28

На нього рівним шаром — один фарш (рисовий).

Шаг №29

Потім знову млинець.

Шаг №30

Другий фарш (курячий).

Шаг №31

Знову млинець, третій фарш і накрийте його останнім млинчиком.

Шаг №32

На коржику більшого розміру зробіть по краях чотири радіальних розрізу.

Шаг №33

Накрийте курник цієї коржем, защипайте краю обох коржів і краї розрізів на верхній коржику. За формою курник повинен нагадувати купол. Обріжте зайве тісто, якщо воно є.

Шаг №34

Зверху курник обов'язково прикрашають кружечками, сердечками або зірочками з тіста (можна використовувати фігурні форми для вирізки тесту).

Шаг №35

Зверху тісто проколіть виделкою в декількох місцях, щоб виходив пар. Змастіть курник яйцем.

Шаг №36

Випікайте курник в духовці при температурі близько 200°С приблизно 35 хвилин. Потім вимкніть духовку, залишивши курник всередині. Ще через 30 хвилин перекладіть курник в пакет — так тісто стане м'якше.

Курник з фаршем і млинцями готовий. Приємного апетиту!

Вгору