Курка в соусі з червоного вина

6 90 хв.

Це французька страва - філе курки, тушкована в червоному вині не залишить байдужим жодного гурмана.

Продукти
  • Філе куряче - 1 кг
  • Вино червоне сухе - 400-500 мл
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Часник - 7-8 зубчиків
  • Чебрець - 4 гілочки
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ч. л.
  • або крохмаль картопляний - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Вода холодна - 1-2 ч. л. (для розведення крохмалю)
Приготування

Як робити: Курка в соусі з червоного вина? Дуже просто читайте далі...

1.Промити в холодній воді і віджати куряче філе і нарізати кубиками середнього розміру.

2.Налити в вок (глибоку сковороду) 1 ст. л. вершкового масла і стільки ж олії.

3.Коли масло розтопиться, викласти в вок нарізане філе і злегка обсмажувати до тих пір, поки вся курка не стане білою.

4.Тим часом, поки курка обсмажується, дрібно нарізати ріпчасту цибулю.

5.Перекласти напівготову курку на тарілку.

6.Злити сік, що виділився після смаження курки і знову покласти в вок 1 ст. л. вершкового масла і 1 ст. л. соняшникової олії і розтопити масло.

7.В олії злегка обсмажити нарізану цибулю поки краю не стануть злегка коричневими.

8.Поки обсмажується цибуля дрібно нарізати або придушити в часниковому пресі часник.

9.Додати обсмажену цибулю курку, залити червоним вином так, щоб курка була майже повністю покрита рідиною для подальшого гасіння (для цього можна трохи розбавити вино бульйоном або водою).

10.Додати часник, чебрець, сіль, перемішати і тушкувати на повільному вогні під кришкою 20 хвилин.

11.Тим часом, розвести крохмаль в холодній воді.

12.По закінченню 20 хвилин зняти з вогню, відкрити кришку і перемішати.

13.Влити розведений у воді крохмаль і ще раз перемішати.

14.Довести до кипіння і кип'ятити на повільному вогні до загусання винного соусу.

можна Подавати з картоплею (вареним, смаженим і у вигляді пюре) або з печерицями, обсмажені з цибулею на вершковому маслі і багетом. Приємного апетиту!

Вгору