Курка, тушкована в сметані

9

Курка, тушкована в сметані, готується не складніше, ніж звичайна тушкована чи смажена, але дуже різноманітить ваше сімейне меню.

Продукти
  • Курка — 1 кг
  • Вода — 0,3 склянки
  • Борошно — 1 ч. ложка
  • Олія рослинна — 3 ст. ложки
  • Сметана — 3 ст. ложки
  • Жовток — 1 шт
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1,5-2 ч. ложки
  • Лимонна кислота — на кінчику ножа
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом курки в сметані.

Шаг №2

Як приготувати курку в сметані:

Курку обробити на порційні шматки.
Розігріти сковороду, налити олію (1 ст. ложку). Швидко обсмажити курку на добре розігрітій сковорідці (близько 5 хвилин), перевертаючи її для рівномірного обсмаження.

Шаг №3

Перекласти обсмажені шматочки курки в чавунець, залити гарячою водою (третину склянки), накрити кришкою і поставити гасити на 35-40 хвилин.

Шаг №4

Відокремити яєчний жовток.

Шаг №5

Змішати його зі сметаною.

Шаг №6

Приготування соусу. Чайну ложку борошна підсмажити на сковороді з 2 столовими ложками олії, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Якщо борошняна маса почне сильно густіти, додати в неї трохи молока або води.

Шаг №7

За бажанням перекласти борошняну заправку в невелику каструльку або сотейник. Додати сметану і яєчний жовток, добре все розмішати, щоб соус був гладким і однорідним за консистенцією, як сметана. Посолити, додати лимонну кислоту і цукор.

Шаг №8

Готову курку залити соусом і хвилину прокип'ятити. Тушкована курка в сметані готова.

Шаг №9

Подається курка тушкована в сметані з гарніром з відвареної картоплі або картопляним пюре.

Вгору