Тандури курка, запечена зі спеціями в духовці (Tandoori Chicken)

3 60 хв.

Tandoori Chicken - традиційна страва сучасної індійської кухні. Курячі стегенця спершу витримуються в маринаді двох видів, а потім запікаються.

Продукти
  • Стегно куряче - 5 шт.
  • 1-Й МАРИНАД:
  • Перець Паприка порошок (не гострий) - 2 ст. ложка
  • Олія рослинна - 1 столова ложка
  • Свіжовичавлений сік лимона (або лайма) - 1 ст.ложка
  • Імбир, свіжа паста - 1 ч.ложка
  • Часник, свіжа паста - 1 ч.ложка
  • 2-Й МАРИНАД:
  • Олія рослинна - 1 столова ложка
  • Йогурт (або сметана) - 4 ст.ложки
  • Свіжовичавлений сік лимона (або лайма) - 1 ст.ложка
  • Кумін (зіра) порошок - 1 ч.л.
  • Коріандр порошок - 1 ст.ложка
  • Куркума - 1 / 2 ч. ложку
  • Листя Шамбали (пажитник) - 1 столова ложка
  • Перець червоний чилі порошок - 1 ст. ложка
  • Оцет яблучний - 1 ч.ложка
  • Барвник кислотний червоний харчовий
  • Гарам масала - 1 ч.ложка
  • Імбир, свіжа паста - 1 ч.ложка
  • Часник, свіжа паста - 1 ч.ложка
  • Сіль - 1 ч.л.
Приготування

Як робити: Тандури курка, запечена зі спеціями в духовці (Tandoori Chicken)? Дуже просто читайте далі...

Дослівно назва цього блюда означає: курка, приготована в тандурі - традиційної глиняної круглої печі. Даний метод приготування сформувався на території північної Індії та в Пакистані в період існування імперії Великих Моголів. Спочатку це було дуже гостре блюдо, але під впливом англійської колоніальної культури багато рецепти були адаптовані.

*

1. Курка. Зняти шкіру, видалити зайвий жир, добре просушити (фото 1), зробити прорізи до кістки (фото 2).

2. Барвник розвести в 1 ч. ложці яблучного оцту.

3. Часник. Почистити, потерти на дрібній тертці.

4. Імбир. Помити, почистити, потерти на дрібній тертці.

5. 1-й маринад. Змішати лимонний сік, масло, порошок Паприки, терті часник і імбир (фото 3, 4).

6. Курка в 1-му маринаді. Кожен шматок курки змастити 1-му маринадом, особливо прорізи (фото 5). Загорнути у целофан (фото 6), прибрати в холодильник на 30 хв.

7. 2-й маринад. Змішати лимонний сік, масло, йогурт/сметану, порошок червоного перцю, Гарам масалу, порошок коріандру, порошок куміна, куркуму, листя Шамбали, червоний барвник (розведений в яблучному оцті), часник і імбир (фото 7, 8). Посолити.

8. Курка у 2-му маринаді. Кожен шматок курки (не видаляючи 1-й маринад) змастити 2-му маринадом, особливо прорізи (фото 9). Загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 2 години, можна на ніч.

9. Готова курка. Курку покласти на решітку, поставити в теплу духовку на 20-30 хв. (підсушити маринад)(фото 10). Потім вийняти з духовки, включити максимальний нагрів і поставити курку у верхню частину духовки. Випікати 15-20 хв. з кожної сторони (фото 11, 12).

10. Подавати можна з рисом Басматі, приготованим також в духовці (фото 13).

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1. Очищена і просушена курка.

Шаг №2

Фото 2. Курка з прорізами, готова для маринаду.

Шаг №3

Фото 3. Інгредієнти для 1-го маринаду.

Шаг №4

Фото 4. 1-й маринад.

Шаг №5

Фото 5. Курка в 1-му маринаді.

Шаг №6

Фото 6. Курка в 1-му маринаді, загорнута в харчову плівку.

Шаг №7

Фото 7. Інгредієнти для 2-го маринаду.

Шаг №8

Фото 8. 2-й маринад.

Шаг №9

Фото 9. Курка у 2-му маринаді.

Шаг №10

Фото 10. Курка перед запіканням.

Шаг №11

Фото 11. Готова Тандури курка.

Шаг №12

Фото 12. Готова Тандури курка.

Шаг №13

Фото 13. Тандури курка з рисом Басматі (теж з духовки - тандури).

Вгору