Курка з соусом чімічуррі

8 4

Соус чімічуррі добре відтіняє смак смаженої на грилі курки.

Продукти
  • Куряче філе без кістки — 4 половинки
  • Квасоля стручкова молода — 320 г
  • Олія оливкова — 3 ст. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) — 0,75 склянки
  • Оцет яблучний — 1 ст. л.
  • Часник (нарізаний на половинки) — 2 зубки
  • Перець чилі сушений (крихти) — 0,25 ч. л.
  • Цедра 1 лимона
  • Сік 1 лимона
Приготування

Як робити: Курка з соусом чімічуррі? Дуже просто читайте далі...

1. Куряче філе змастити 1 ст. ложкою оливкової олії, посипати 1/4 ч. ложкою солі і 1/4 ч. л. чорного меленого перцю. Включити гриль для попереднього розігріву.

2. Викласти куряче філе на решітку гриля, готувати 12-15 хвилин, до хорошого рум'янцю з усіх боків.

3. У миску скласти квасоля, налити 1 ст. ложку води, накрити харчовою плівкою і готувати в мікрохвильовій печі близько 3 хвилин, до м'якого стану. Потім осушити.

4. Приготувати соус. У чаші кухонного процесора змішати петрушку, 2 ст. ложки оливкової олії, оцет, часник, перець чилі і 1/4 ч. ложки солі. Подрібнити до однорідного стану.

5. Подавати куряче філе, полив соусом, лимонним соком і посипати лимонною цедрою. На гарнір подати стручкову квасолю.

Вгору