Курка з овочами «Марракеш»

8

Приготуємо курку так, як це роблять в Марракеші - стародавньої столиці Альморавідів, третьому за величиною місті Марокко. Чим примітно це блюдо, крім приголомшливого смаку і аромату? Дві речі - над ним не потрібно стояти, і всі його інгредієнти нарізають великими кубиками.

Продукти
  • Куряча грудка - 455 г
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Батат (солодка картопля) - 1-2 шт.
  • Квасоля біла консервована - 0,5 банки
  • шматочками Помідори консервовані у власному соку - 0,5 банки
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець гіркий - за смаком
  • Масло кунжутне
  • Кмин - 1 щіпка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Кориця - 1 щіпка
  • Петрушка сушена
  • чорний Перець
  • Сіль
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курку з овочами «Марракеш»:

Курячу грудку відокремлюємо від шкіри і кістки.

Шаг №2

М'ясо нарізаємо великими кубиками.

Шаг №3

Лук очищаємо і теж ріжемо кубиками.

Шаг №4

Моркву очищаємо і нарізаємо кубиками.
Часник тиснемо і дрібно ріжемо.

Шаг №5

Батат очищаємо і ріжемо кубиками.

Шаг №6

Ставимо грітися сковорідку.
Стручок гіркого перцю чистимо від насіння і дрібно ріжемо.

Шаг №7

Наливаємо в сковороду кунжутне масло. Швидко обсмажуємо грудку.

Шаг №8

Додаємо до неї все, що ми нарізали. Перемішуємо і обсмажуємо.

Шаг №9

Тепер спеції. Додаємо по дрібці кмин, куркуму і корицю.

Шаг №10

Квасолю з банки промиваємо і додаємо в сковороду.

Шаг №11

Туди ж - помідори шматочками.

Шаг №12

Зменшуємо вогонь, перемішуємо. Залишилось додати трохи чорного перцю і сухої петрушки, підсолити.
Ставимо курку з овочами на дуже слабкий вогонь на 35 хвилин. Батат повинен стати м'яким, а соус - загуснути.

Шаг №13

Курка з овочами «Марракеш» готова. Їжте, насолоджуйтесь і залишайтеся у формі!

Вгору