Курка з родзинками та горішками

11 4 60 хв.

Ще один хороший «курячий» рецепт. Хороший він тим, що серед інгредієнтів - і овочі, горіхи і родзинки. Все саме корисне і смачне. Курка гаситься в вині з овочами, а родзинки, горішки і зелень додаються в кінці приготування.

Продукти
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Шматки курки з шкірою (стегенця і грудки) - 8 шт. (800 г)
  • Цибуля ріпчаста, дрібно нарізаний - 1 шт.
  • Моркву, дрібно нарізана - 2 шт.
  • Стебла селери, дрібно нарізані - 2 шт.
  • Вино «Марсала» - 1 ¼ склянки
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • кедрові Горішки, смажені - ½ склянки
  • Ізюм світлий - ½ склянки, Зелень петрушки, дрібно нарізана
Приготування

Як робити: Курка з родзинками та горішками? Дуже просто читайте далі...

1.Разогрейте масло в чавунній сковороді на середньому вогні. Підрум'яньте шматки курки з усіх боків (близько 8 хвилин) і зніміть зі сковороди.

2.Уменьшите вогонь, додайте цибулю, моркву, селеру і готуйте 5 хвилин. Влийте вино, посоліть, поперчіть, додайте обсмажену курку і тушкуйте на малому вогні близько 30 хвилин (при необхідності, додайте трохи гарячої води, але тільки для того, щоб м'ясо не пригоріло).

3.Вмешайте горішки, родзинки і готуйте ще кілька хвилин. Перед тим, як подавати блюдо, додайте петрушку. Приємного апетиту!

Вгору