Курка «під снігом»

9

Смачну страву з курки з гірчичним соусом під злегка запеченими збитими білками.

Продукти
  • Курячі стегна - 6 шт. (900 г)
  • Яйця - 3 шт.
  • Олія рослинна - 1 ст. ложка
  • Гірчиця (вибирайте гірчицю за смаком) - 1 чайна ложка
  • Сметана - 3 ст. ложки
  • Оцет яблучний - 0,5 чайної ложки
  • Лимонний сік - 2-3 краплі
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курку «під снігом»:

Можна взяти цілу курку порубати на порційні шматки. Я взяла курячі стегна.

Шаг №2

Для соусу яєчні жовтки відокремити від білків. Збити жовтки з гірчицею і сметаною в однорідну масу. Додати оцет, сіль і перець і ще раз добре все перемішати.

Шаг №3

Яєчні білки збити в стійку піну, злегка посоливши і додавши кілька крапель лимонного соку.

Шаг №4

Курку обсмажити на олії до готовності.

Шаг №5

Шматки курки викласти у форму для запікання і полити зверху 2/3 гірчичного соусу (2 ст. ложки).
Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин.

Шаг №6

Полити соусом і викласти на курку збиті білки. Запікати курку «під снігом» 5 хвилин.

Шаг №7

Курка «під снігом» готова. Приємного апетиту!

Вгору