Курка по-грецьки з рисом

10 4 60 хв.

Курка, рис, помідори і фета. Якщо відчуваєте слабкість до середземноморської кухні, то це просте у приготуванні, корисне і поживне блюдо з легкістю різноманітить Ваш щоденний раціон.

Продукти
  • Курячі стегенця - 8 шт.
  • Кукурудзяна олія - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зубчики
  • Довгозерний рис - 175 г (неповний стакан)
  • Курячий бульйон - 225 мл
  • Помідори - 800 г
  • Чебрець свіжий - 1 ст. л.
  • Орегано свіжий - 2 ст. л.
  • Маслини чорні без кісточок - 12 шт.
  • Сир фета - 55 г
  • Свіжі гілочки орегано для прикраси
Приготування

Як робити: Курка по-грецьки з рисом? Дуже просто читайте далі...

1. Курку очистити від шкірки. Розігріти олію в сотейнику або казані і обсмажити в ньому курку на середньому вогні до золотистого відтінку (8-10 хвилин). Викласти на тарілку з допомогою шумівки.

2. Дрібно нарізати цибулю, помідори, маслини, чебрець і орегано. Фету порізати маленькими кубиками. Видавити часник.

3. Викласти в сотейник лук, часник, рис, влити 50 мл бульйону (¼ склянки) і готувати, помішуючи, протягом 5 хвилин (поки цибуля не стане м'яким).

4. Влити бульйон, що залишився, додати помідори і трави. Знову покласти в сотейник курячі стегенця, змішавши їх з рисом. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити кришкою і залишити нудитися на 25-30 хвилин, поки курка не пропечеться і не стане м'якою.

5. Вмішати маслини і посипати зверху сиром. Прикрасити листочками орегано і негайно подавати на стіл.

Вгору