Курячий пудинг

10 8

Курячий пудинг готується з курячого фаршу і філе. Подається пудинг як холодна закуска.

Продукти
  • Куряче філе - 500 г
  • Фарш курячий - 500 г
  • Хлібні крихти свіжі - 30 г
  • ріпчаста Цибуля (дрібно рубаний) - 50 г
  • Петрушка свіжа (дрібно рубана) - 15 г
  • Паприка мелена - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець білий мелений - за смаком
  • Масло вершкове для змащування форми
  • Для сервіровки:
  • Лимонні дольки
  • Корнішони
  • Цибуля маринована
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пудинг курячий:

1. Змастити вершковим маслом жароміцну форму об'ємом 1,2 л. Філе порізати горизонтально та тонкі скибочки, посипати сіллю і перцем з усіх боків. Розділити на 4 рівні частини.

Шаг №2

2. У мисці змішати фарш, хлібні крихти, цибулю, петрушку, 1 ч. ложку перцю і 1 ч. ложку солі. Розділити на 3 частини.

Шаг №3

3. У підготовлену форму викласти одну частину курячого філе, зверху нанести рівним шаром одну частину фаршу. Акуратно посипати м'ясо 1 ч. ложка паприки, але обережно, щоб вона не потрапила на стінки посуду.

4. Продовжити чергувати шари філе і фаршу, закінчивши шаром філе.

Шаг №4

5. Накрити форму з курячим пудингом великим шматком пергаменту, а потім листом фольги, по стінках форми зав'язати ниткою. Акуратно придавити фольгу вантажем.

6. Помістити форму з курячим пудингом в дуже глибоку сковороду або каструлю, налити в сковороду окріп, щоб рівень води сягав приблизно до 3/4 висоти форми. Накрити сковороду кришкою і готувати м'ясної пудинг на повільному вогні близько 3 годин. Потім зняти пудинг зі сковороди і дати охолонути протягом 12 годин в холодильнику.

Шаг №5

7. Перед подачею форму з курячим пудингом опустити в окріп на кілька секунд, а потім акуратно перевернути на сервірувальне блюдо, зняти форму. А курячий пудинг порізати скибочками і подавати з часточками лимона, корнішонами і маринованою цибулею.

Вгору