Курячі шашлики під соусом Якіторі

8

Шашлик із курячого м'яса готується на грилі під соусом Якіторі. Подається м'ясо з тим же соусом.

Продукти
  • Курячі стегенця без кісток і шкірки — 6 шт
  • Цибуля молодий (з зеленими пір'ям)
  • Для соусу Якіторі:
  • Саке — 60 г
  • соєвий Соус — 75 г
  • Вино мірін — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 0,5 ч. л.
  • Вода — 1 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Замочити в холодній воді 12 бамбукових паличок, приблизно на 30 хвилин.

Приготувати соус Якіторі. У невеликому сотейнику змішати саке, соєвий соус, мірін і цукор. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, уварювати соус протягом 10 хвилин. Тим часом крохмаль розвести в 1 ч. ложці води, ввести цю суміш в сотейник з соусом, добре перемішати. Перелити соус в невелику миску.

Шаг №2

Куряче м'ясо порізати невеликими шматочками.

Шаг №3

Цибулю порізати по діагоналі на шматочки розміром 3 див.

Гриль включити для попереднього розігріву.
На вимочені шпажки нанизати куряче м'ясо і цибулю, викласти на розігрітий гриль, смажити близько 5-10 хвилин, періодично змащуючи соусом і перевертаючи.

Подавати шашлики з рештою соусом якіторі.

Вгору