Курячі шашлички «сате»

13 4 30 хв.

Сате (satay) - страва індонезійської кухні. Це маленькі шашлички з м'яса або риби, які подають з пікантним соусом. Його можна приготувати самостійно з арахісового масла і кокосового молока, а можна купити готовий соус для «сате».

Продукти
  • Куряче м'ясо без кісток і шкіри (грудки або стегенця), нарізане смужками - 300 г
  • Олія арахісова (рідкий) - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Рибний соус («nam pla») - 1 ч. л.
  • чавлений Часник - 3 зубки
  • гострий Соус з червоного перцю чилі - 1 ч. л.
  • Сік 1 лимона
  • Сіль, перець
  • Для соусу «сате»:
  • Арахісове масло (густе) - 3 ст. л.
  • Сік 1 лайма
  • Кокосове молоко - 200 г
  • Порошок чилі (середньої гостроти) - ½ ч. л.
  • Рибний соус (за бажанням і за смаком)
Приготування

Як робити: Курячі шашлички «сате»? Дуже просто читайте далі...

1.8 дерев'яних шпажок замочіть у холодній воді на 30 хвилин.

2.Перемешайте шматочки курки, арахісове масло, соєвий соус, рибний соус, часник, соус чилі і лимонний сік. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Залиште маринуватися.

3.Смешайте в каструльці арахісове масло, сік лайма, кокосове молоко і порошок чилі. Поставте на малий вогонь. Варіть, помішуючи, 10 хвилин. Додайте, якщо потрібно, трохи води. Зніміть з вогню.

4.Хорошо розігрійте бройлер. Надіньте шматочки курки на шпажки. Смажте 3-5 хвилин з кожного боку. Подавайте гарячі шашлички з листям салату і приготованим соусом. Приємного апетиту!

Вгору