Курячі сердечка з рисом і зеленою квасолею

6 6

За тиждень мені хотілося курячих сердечок. Зупиняла недоїдена їжа в чималій кількості будинку і відсутність чіткого рецепту. Почитавши багато різних, зупинилася на власному : )

Продукти
  • * курячі сердечка - 1 кг
  • * рис (у мене басматі) - 500 г, але краще менше, мені забагато вийшло
  • * спаржева квасоля - 800 г
  • * томатна паста - 50 г
  • * сіль, спеції - довільно
Приготування

Як робити: Курячі сердечка з рисом і зеленою квасолею? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати курячі сердечка:

1. На сильно розігріту суху сковороду висипаємо добре промиті сердечка і починаємо обсмажувати. Нагорі кожного з них є невелика шапочка дуже смачного і ніжного жиру, в якому дуже здорово все посмажити.

2. Коли сердечка віддали воду і заходилися тушкуватися, слід трохи посолити і додати половину спецій. Якщо цікаво, у мене базилік, шавлія, аніс, гострий червоний і чорний перець, рожевий перець, багато петрушки, часник пластівцями. Загасити курячі сердечка під кришкою, додавши трохи води.

3. Збільшити вогонь і додати томатну пасту. Хвилин 5-7 інтенсивно перемішувати, поки томат обсмажується, не даючи пригоріти. Потім додати побільше води (нехай прикриє сердечка), що залишилися спеції і продовжити гасіння.

4. Тим часом відварити рис у підсоленій воді хвилин 5, до ще раніше-чим-напівготовності, нехай розбухне тільки.

5. Коли сердечка будуть вже майже готові, в сковороду закладаємо рис з частиною води, в якій він варився. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою, чекаємо готовності рису. Сіль краще додавати дуже потроху, постійно пробуючи. Якщо рис ввібрав воду, доливати ще окропу.

6. Коли рис майже готовий, закладаємо квасоля. Через 5 хвилин остаточно пробуємо на сіль, гостроту, якщо потрібно, регулюємо.

В принципі, при використанні замороженої квасолі, вона готова майже відразу ж, як розтанула :)) Я ще залишила курячі сердечка з рисом і квасолею постояти під кришкою хвилин 10.

Мені хотілося, щоб сердечка ввібрали основну частину гостроти, рис у свою чергу ввібрав насичений м'ясний бульйон і томатну кислинку, а квасоля залишилася свіжою і лише крапельку присоленной для контрасту до м'яса.

Ніби вийшло. :))

Покрокове приготування
1 Курячі сердечка з рисом і зеленою квасолею, шаг 1

Продукти для приготування страви з курячих сердечок.

Вгору