Курячі ніжки в мішечку

Нет фото

Просто відмінне блюдо! Апетитна куряча ніжка, смачна начинка, ніжне тісто. Ваші гості залишаться задоволені! Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 порцій.

Продукти
  • 500 г листкового тіста (прісного або дріжджового)
  • 600 г (6 штук) курячої гомілки
  • 300 г грибів (свіжих або заморожених)
  • 700 г картоплі
  • 150 г цибулі
  • 50 мл молока, 30 г вершкового масла
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія
Приготування

Як робити: Курячі ніжки в мішечку? Дуже просто читайте далі...

Картоплю почистити, відварити до готовності.

Цибулю дрібно нарізати.

Гриби почистити, дрібно нарізати.

На рослинному маслі обсмажити цибулю.

Додати гриби, смажити до тих пір, поки не випарується вся рідина (близько 15 хвилин).

Гомілку посолити, поперчити, посмажити на рослинній олії до готовності (приблизно 25-30 хвилин).

Остудити.

У картоплю додати вершкове масло, потовкти.

Додати молоко, посолити за смаком, перемішати.

Змішати картопляне пюре і гриби.

Остудити.

Тісто розкачати завтовшки приблизно 3 мм, вирізати прямокутник, обрізки зберегти.

Нарізати квадрати 15х15 см.

З обрізків зробити невеличку «коржик», покласти в середину квадрата (це робиться для того, щоб дно не рвалося).

В серединку покласти 2-3 ст. л. начинки.

На начинку поставити гомілку.

Краї тіста зібрати і зав'язати ниткою (сильно не туго зав'язувати).

Деко застелити папером для випічки або трохи змастити рослинним маслом.

Викласти мішечки.

Кісточки можна обернути фольгою, щоб вони не підгоріли.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікати до золотистого кольору (приблизно 15-20 хвилин).

З готових мішечків не забути зняти нитку. Я використовую готове покупне тісто.

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Шаг №3

Шаг №4

Шаг №5

Вгору