Курячі нагетси або іспанські тапас

8 4 10 хв. 20 хв.

Легкий стіл, що складається з безлічі різноманітних закусок «на один укус» (ну ладно, на півтора укусу), — дуже, на мій погляд, хороший варіант для вечірки, для легкої на підйом компанії.

Продукти
  • Куряча грудка (філе) — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Огірок свіжий — 1 шт
  • Помідори черрі — 4 шт.
  • Багет — 1 шт.
  • Сухарні крихти — для панірування
  • Олія — для смаження
Приготування

Як робити: Курячі нагетси або іспанські тапас? Дуже просто читайте далі...

Сьогоднішнім рецептом я хочу розпочати серію «тапас». Упевнений, що переважна більшість прекрасно знає і уявляє собі техніку приготування подібних рецептів, але я хочу загострити вашу увагу саме на аспекті подачі закуски (закусок) в такому форматі.

Є у іспанців чудовий спосіб проведення часу — пити і закушувати.

Але робити вони це люблять не просто так, а з вигадкою.

Традиція тапасов йде в глибоку старовину (мало не в часи Торквемады). Байок на цю тему ходить безліч, ну та не про них мова.

А мова про те, що легкий стіл, що складається з безлічі різноманітних закусок на один укус (ну ладно, на півтора укусу) — дуже, на мій погляд, хороший варіант столу для вечірки легкої на підйом компанії.

Взагалі, якщо бути до кінця точним, то тапас на шпажках називаються все-таки «пінчос» («шпажка» по-іспанськи). Але в тапас-бари в нашій окрузі в ходу все-таки більше саме тапас, а про пінчос кажуть, тільки коли запитують про офіціантку рахунок: «Ей, чіка, у мене три шпажки і пиво — скільки з мене?»

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курячі нагетси або іспанські тапас:

Процес простий до неможливості.
Нарізаємо курячу грудку шматочками у бажаний розмір.

Шаг №2

Разбалтываем яйце, солимо.

Шаг №3

Перекладаємо грудку в яйце.

Шаг №4

Потім паніруємо в сухарній крихті.

Шаг №5

Покриваємо дно сковороди пергаментним папером (див. відео), наливаємо і розігріваємо олію.

Шаг №6

Обсмажуємо курячі нагетси в олії до готовності (не пересушиваем, перевіряємо на пружність шматочків і відсутність рожевих відтінків всередині).

Шаг №7

Нарізаємо багет, огірок, помідори черрі.

Шаг №8

Збираємо тапас за допомогою дерев'яних шпажок.

Шаг №9

Шаг №10

Шаг №11

Готові іспанські тапас.

Шаг №12

Іспанські тапас можна подавати.

Вгору