Курячі крильця в меду та часнику

9 4 20 хв. 90 хв.

Досить нескладний рецепт курячих крилець в меду. Найнеприємніше в ньому — метушня з крильцями. До речі кажучи, смолити і очищати їх краще всього, розмовляючи по телефону з подружкою. Ледарі можуть обійтися ніжками. Відмінний варіант для прийому гостей а-ля фуршет, особливо, якщо кожну ніжку обернути фольгою, щоб було зручніше брати руками.

Продукти
  • Курячі крильця — 1 кг
  • Для соусу:
  • Мед — 0,33 склянки
  • Соус соєвий — 0,33 склянки
  • Вино біле — 0,33 склянки
  • Оцет цитрусовий — 3 ст. ложки
  • Цукор-пісок (або цукор коричневий) — 1 ст. ложка
  • Часник (товчений) — 6-8 зубчиків
  • Перець білий мелений — 0,5 ч. ложки
  • Імбир свіжонатертий (зангвиль) — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування крилець з медом та часником перед вами.

Шаг №2

Як приготувати курячі крильця в меду із часником:

Крильця моєму і осушиваем.

Шаг №3

Часник очистити, дрібно нарізаємо (або товчемо в ступці).

Шаг №4

Імбир чистимо, натираємо на середній тертці.

Шаг №5

У мисочці змішуємо всі інгредієнти соусу.

Шаг №6

Заливаємо соусом крильця. Залишаємо мінімум на годину. Можна приготувати напередодні і помістити в холодильник, закривши кришкою.

Шаг №7

Нагріваємо духовку до високої температури (200° C).
Перекладаємо крильця з соусом на жаростійкий деко.

Шаг №8

Деко поміщаємо в духовку на середню полицю. Смажимо приблизно 30 хвилин спочатку з одного боку.

Шаг №9

Потім перевертаємо на інший бік, поливаємо соком, що утворився і смажимо курячі крильця в меду ще 20 хвилин до золотистого кольору.

Шаг №10

Курячі крильця в меду із часником готові.
На гарнір краще подати рисову вермішель з овочами або рис з мигдалем і родзинками.
Приємного апетиту!

Вгору