Курячі котлети з сиром «Папараці кветка»

9

Смачні, не складні в приготуванні, білоруські курячі котлети з поетичною назвою «папараці кветка», тобто «квітка папороті». В середину котлети загортаємо сир з маслом.

Продукти
  • Куряче філе - 750-800 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт. (100 г)
  • Яйце - 1 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Батон для сухариків
  • Масло рослинне для смаження (або суміш рослинного і вершкового масла)
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для курячих котлет з сиром «Папараці кветка».

Шаг №2

Як приготувати курячі котлети з сиром:

Спочатку займемося підготовчими роботами.
Дрібними кубиками поріжемо батон. Добре взяти нарізний батон. Викладемо сухарики на деко і підсушити в духовці. Або частинами будемо сушити в мікрохвильовці.

Шаг №3

Розм'якшене масло змішаємо з тертим сиром, зробимо ковбаску, товщиною 2-2,5 см і помістимо її в морозилку.

Шаг №4

Куряче філе пропустимо через м'ясорубку разом з цибулею. Додамо сіль і перець, яйце. Все ретельно перемішати і відіб'ємо.

Шаг №5

На долоню кладемо трохи фаршу і робимо з нього корж. На середину покласти невеликий шматочок (до 3см) мясляно-сирної ковбаски. Накриваємо зверху невеликою кількістю фаршу і формуємо овальну котлету.

Шаг №6

Обваляем котлети в приготованих сухариках, трохи вдавлюючи їх у фарш.
Добре розігріваємо в сковороді жир. А ось тут не позіхайте, котлети треба обсмажити з усіх сторін дуже швидко.
Звичайно, за такий короткий час, котлети не встигають просмажиться всередині. Далі є два варіанти. Скласти обсмажені котлети в сковороду, підлити трохи води і тушкувати під кришкою 30 хвилин. Або розкласти котлети на деко, накрити фольгою і поставити курячі котлети з сиром в духовку на 25-30 хвилин при температурі 175 градусів. Я вибрала другий варіант, тому що при гасінні з водою не хотілося втратити хрусткі сухарики.

Шаг №7

Ще одне зауваження. Для мами дві котлети обваляла в панірувальних сухарях, раптом сухарики будуть твердими. Так от, котлети в сухариках більш м'які і сухарики самі розсипаються, а котлети в панірувальних сухарях більш щільні. Кращий гарнір до курячих котлет з сиром - картопля.
Приємного апетиту!

Вгору