Курячі котлети з грибним соусом і картопляним пюре

14 4

Котлети з курячого фаршу подаються з грибним соусом і картопляним пюре.

Продукти
  • Фарш з курячого філе — 600 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Хлібні крихти білі свіжі — 75 г
  • Масло вершкове — 40 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • *
  • Для грибного соусу:
  • Гриби сушені (різані) — 25 г
  • Вода — 700 г
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) — 30 г
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Масло рослинне — 30 г
  • Сметана — 45 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • *
  • Для гарніру:
  • Картопля — 1 кг
  • Молоко тепле — 200 г
  • Масло вершкове — 15 г
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Курячі котлети з грибним соусом і картопляним пюре? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати курячі котлети з грибним соусом і картопляним пюре:

1. Приготувати грибний соус до курячих котлет. Гриби скласти в сотейник, залити водою, варити 40 хвилин. Перекласти гриби на тарілку. Грибний бульйон з сотейника не виливати.

2. У великій сковороді розігріти олію, висипати цибулю, готувати, помішуючи, близько 3 хвилин, до золотистого кольору. Додати гриби, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин. Посипати борошном, добре перемішати.

3. Поступово ввести в сковороду грибний бульйон, добре розмішуючи. На повільному вогні довести до кипіння, готувати, помішуючи, до загустіння соусу. Потім додати сметану, посолити, поперчити, добре перемішати.

4. Приготувати картопляне пюре. Картоплю почистити, порізати шматочками і відварити в підсоленій воді до м'якого стану. Осушити картоплю, розім'яти в пюре. Додати молоко і вершкове масло, добре перемішати. Посолити за смаком. Зберігати картоплю теплим.

5. Приготувати курячі котлети. У великій мисці змішати фарш, яйце, сіль і перець, добре перемішати. Сформувати з фаршу 8 однакових котлет. Курячі котлети обваляти в хлібних крихтах.

6. У великій сковороді розігріти вершкове масло, викласти котлети (скільки поміститься), смажити до золотистого кольору з усіх сторін, близько 6 хвилин. Посмажити таки чином всі котлети, а потім перекласти їх усі назад в сковороду, накрити кришкою і тушкувати курячі котлети на повільному вогні близько 5 хвилин.

7. Подавати курячі котлети з картопляним пюре і грибним соусом відразу ж.

Вгору