Курячі котлетки з пармезаном і лимоном

12 2 25 хв.

Курячі котлетки з нотками Італії.

Продукти
  • Курячі стегенця — 500 грам
  • Сир пармезан тертий — 3 ст. ложки
  • Лимон (цедра) — 1 штука
  • Яйце — 1 штука
  • Маслини без кісточок — 0,25 склянки
  • Часник — 2 зубчики
  • Базилік свіжий — 3 гілочки
  • свіжі Хлібні крихти — 0,5 склянки
  • Борошно — 0,25 склянки
  • Олія оливкова
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
Приготування

Як робити: Курячі котлетки з пармезаном і лимоном? Дуже просто читайте далі...

1. Наріжте філе курячих стегенець на шматочки і прокрутіть через м'ясорубку з дрібною решіткою.

2. Злегка збийте яйце. Часник очистіть і дрібно порубаєте. Наріжте листя базиліка тонкою соломкою. Натріть лимонну цедру на дрібній тертці. Порубаєте маслини.

3. Змішайте в мисці фарш, яйце, часник, сухарі і лимонну цедру, посоліть і поперчіть. Потім додайте базилік, маслини і пармезан і добре перемішайте.

4. Мокрими руками сформуйте 8 довгастих котлет завтовшки 2 див. Насипте борошно на тарілку і обваляйте котлети. Перекладіть на блюдо і приберіть в холодильник на 20 хв.

5. Розігрійте у великій сковороді оливкову олію і обсмажте котлети з двох сторін по 3 хв. до золотистого кольору. Прикрийте сковороду кришкою і доведіть котлети до готовності, 5 хв.

6. Подавайте котлетки гарячими або холодними з зеленим салатом.

Вгору