Курячі шлунки, запечені в кефірі

11 6 10 хв. 100 хв.

З курячих шлунків можна приготувати різноманітні смачні страви. Наприклад, курячі шлунки, запечені у соусі з кефіру з морквою і цибулею. Щоб було смачніше, перед запіканням шлунки маринуються в кефірі з овочами.

Продукти
  • Шлунки курячі - 1 кг
  • Кефір - 1 літр
  • Морква - 1 шт. (100 г)
  • Цибуля - 1 шт. (100 г)
  • Прянощі (куркума, коріандр, хмелі-сунелі, чорний перець, червоний і білий перець) - 2-3 ч. ложки (7-10 г або по смаку)
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Курячий жир топлений (бажано) - 2 ст. ложки (30 г)
  • Ковбасний сир копчений (або інший сир) - 100 г
Покрокове приготування
1 Курячі шлунки, запечені в кефірі, шаг 1

Курячі шлунки промиваємо і обдаємо окропом.

:)
2 Курячі шлунки, запечені в кефірі, шаг 2

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - соломкою або кубиками.

3 Курячі шлунки, запечені в кефірі, шаг 3

У кефір додаємо прянощі, перемішуємо.

4 Курячі шлунки, запечені в кефірі, шаг 4

У підготовлену суміш кладемо цибулю, моркву і шлунки. Залишаємо на 50-60 хвилин.

5 Курячі шлунки, запечені в кефірі, шаг 5

Після цього поливаємо топленим курячим жиром і посипаємо тертим ковбасним сиром.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо курячі шлунки 35-40 хвилин.

Вгору