Курячі грудки з фініками

11

Курячі грудки з начинкою з волоських горіхів, фініків і шинки. З куркою добре поєднуються солодкі фрукти начебто ананаса, кураги, чорносливу. Ось і фініки внесли в начинку свою приємну солодку нотку.

Продукти
  • Філе куряче - 4 шт.
  • Черства булочка - 1 шт
  • Молоко - 100 мл
  • Петрушка рубана - 1 ст. ложка
  • Горіхи волоські - 50 г
  • Фініки сушені - 8 шт.
  • Масло вершкове - 30 г
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • Бульйон курячий - 250 мл
  • Шинка варена - 120 г
  • Чебрець - щіпка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курячі грудки з начинкою:
Фініки очистити від кісточок і дрібно порізати. Горіхи подрібнити качалкою. Булочку нарізати кубиками і замочити в молоці, потім віджати. Шинку порізати дрібними кубиками.

Шаг №2

Філе вимити й обсушити. На кожному філе гострим ножем зробити надріз так, щоб вийшов кишеньку, натерти сіллю і перцем.
Для начинки змішати фініки, горіхи, петрушку, масло вершкове і шинку.

Шаг №3

Начинку викласти в кишеньки і скріпити зубочистками.

Шаг №4

Обсмажити курячі грудки з начинкою на добре розігрітій рослинній олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

Шаг №5

Перекласти курячі грудки з начинкою у форму для запікання, посипати чебрецем або додати гілочки чебрецю. Влити в форму трохи бульйону і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Час від часу підливати бульйон.

Шаг №6

З готових грудок вийняти зубочистки. Курячі грудки з начинкою смачні в гарячому і холодному вигляді. На гарнір можна відварити картоплю або макаронні вироби.
Приємного апетиту!

Вгору