Курячі стегенця з огірковим салатом

12 4

Курячі стегенця смажаться на сковороді для гриля і подаються з гострим салатом зі свіжого огірка і м'яти.

Продукти
  • Курячі стегенця без кісток і шкірки — 8 шт.
  • Соус соєвий — 0,25 склянки
  • Масло кунжутне темний — 2 ст. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений) — 1 ст. л.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  • Часник (нарізаний пластинами) — 3 зубки
  • *
  • Для огіркового салату:
  • Огірок великий — 1 шт
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цибуля шалот (дрібно рубаний) — 0,5 склянки
  • Мята свіжа (рублена) — 2 ст. л.
  • Оцет рисовий — 1 ст. л.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Масло кунжутне темне — 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений — 0,25 ч. л.
  • Перець чилі свіжий (дрібно рубаний) — 1 шт.
  • *
  • Олія рослинна
  • Цибуля зелена (різаний) — 0,25 склянки
  • Кунжут світлий смажений — 4 ч. л.
Приготування

Як робити: Курячі стегенця з огірковим салатом? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати салат з огірка. Огірок почистити і порізати півколами, викласти в друшляк, посипати сіллю, перешкодити, залишити над мискою на 1 годину. Просушити огірок між декількох шарів паперових рушників.

2. У мисці змішати огірок, цибулю, м'яту, оцет, мед, кунжутне масло, червоний мелений перець і свіжий перець чилі. Накрити і відставити у бік.

3. Приготувати курку. Курячі стегенця промити, просушити паперовим рушником і відбити кухонним молоточком (між двох шарів харчової плівки) до товщини 1,5 див. У великому пластиковому пакеті з застібками змішати соєвий соус, кунжутне масло, імбир, мед, чорний мелений перець і часник. Викласти в цей маринад курячі стегенця, закрити пакет і добре перемішати м'ясо з маринадом. Покласти пакет в холодильник на 30 хвилин, періодично перевертаючи.

4. Сковороду для гриля змастити рослинним маслом, розігріти на середньо-сильному вогні. Викласти на сковороду 4 стегенця, готувати близько 6 хвилин з кожного боку. Так само посмажити залишилися 4 стегенця.

5. На кожне з 4 порційних тарілок викласти по 2 стегенця і 1/2 склянки огіркового салату. Посипати 1 ст. ложкою цибулі і 1 ч. ложкою кунжуту. Подавати відразу ж.

Вгору