Куряче м'ясо, тушковану в вини

10 6

Куряче м'ясо гаситься з шалотом і грибами в червоному вині.

Продукти
  • Олія оливкова — 45 р (3 ст. л.)
  • Цибуля-шалот — 12 шт.
  • Смужки бекону (різане шматочками) — 230 г
  • Часник (подрібнений через прес) — 3 зубки
  • Гриби шампіньйони свіжі (різані на половинки) — 230 г
  • Куряче філе — 3 половинки
  • Курячі стегна — 6 шт.
  • Червоне вино — 1 пляшка (750 г)
  • Сіль — смак
  • Чорний мелений перець — смак
  • Петрушка свіжа (рубана) — 45 р (3 ст. л.)
  • *
  • Для букета гарні:
  • Петрушка свіжа — 3 гілочки
  • Чебрець свіжий — 3 гілочки
  • Шавлія свіжий — 3 гілочки
  • Чорний перець горошком — 4 шт.
  • *
  • Крім того:
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 25 р (2 ст. л.)
  • Борошно — 25 р (1/4 склянки)
Приготування

Як робити: Куряче м'ясо, тушковану в вини? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати тушковане куряче м'ясо в вини:

1. У великій чавунній каструлі (казанку) на середньо-сильному вогні розігріти оливкову олію, викласти цибулю і смажити, помішуючи, приблизно 5 хвилин, до золотистого кольору з всіх сторін. Зменшити вогонь, викласти в казанок бекон, гриби і часник, смажити, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.

2. Перекласти вміст каструлі на тарілку. Куряче філе розрізати навпіл і обсмажити в тієї ж каструлі в маслі до золотисто-коричневого кольору, стегенця теж обсмажити в цієї каструлі. Все смажене м'ясо викласти в каструлю, туди ж перекласти смажений шалот з грибами, беконом і часником. Залити вміст каструлі вином.

3. Трави для букета гарні скласти з перчиком в кілька шарів марлі, зв'язати, щоб вийшов мішечок. Покласти цей мішечок з травами в каструлю з м'ясом. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшити вогонь, накрити каструлю і тушкувати м'ясо близько 35 хвилин.

4. У невеликій мисці з'єднати борошно з маслом, руками розтерти до однорідного стану.

5. &Nbsp;одній чайній ложці додавати олійно-борошняну суміш в каструлю, добре перемішуючи після кожної порції. Довести до кипіння, готувати м'ясо ще 5 хвилин. Мішечок з травами видалити.

6. Готове тушковане куряче м'ясо з шалотом і грибами подавати відразу ж, можна подати з відварною картоплею. Перед подачею посипати тушковане куряче м'ясо петрушкою.

Вгору