Куряче філе, смажене на грилі

10 4

Куряче філе на пікніку буде користуватися популярністю, якщо його смачно приготувати, і для цього зовсім не обов'язково використовувати хитромудрі соуси. Досить посипати філе трав'яний сіллю і обсмажити під вантажем.

Продукти
  • Куряче філе на кісточці з шкіркою - 4 половинки (230 г)
  • Часник - 1 зубок
  • Шавлія свіжий - 1 ст. л.
  • Розмарин свіжий - 1/2 ст. л.
  • Перець червоний сушений, розкришений - 1/4 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - по смаку
  • Олія оливкова екстра класу
  • Деревина дуба (тріски) - 1 жменя
  • Лимон середнього розміру (розрізаний на 4 дольки) - 1 шт.
Приготування

Як робити: Куряче філе, смажене на грилі? Дуже просто читайте далі...

1. В чашу кухонного процесора скласти часник, шавлія, розмарин, червоний перець, 1,5 столові ложки солі і 1 чайну ложку перцю, добре подрібнити.

2. Куряче філе помити, просушити паперовим рушником і змастити з усіх боків рослинним маслом, посолити кожне філе 1 чайною ложкою трав'яний солі. Відкласти філе в бік.

3. Розжарити вугілля до температури приблизно 180 градусів, посипати деревиною. Викласти грати на гриль, змастити олією.

4. Викласти філе на решітку шкіркою вниз, зверху на кожне філе покласти по одній цеглині, загорненому у фольгу. Смажити філе близько 10 хвилин. Щипцями зняти цеглини, філе перевернути на іншу сторону, зверху сова акуратно покласти цеглу. Смажити філе до золотисто-коричневого кольору, приблизно 8-10 хвилин (температура на градуснику для м'яса повинна піднятися до 85 градусів).

Подавати філе з лимонними часточками і залишилася трав'яний сіль.

Вгору