Куряча запіканка

Нет фото

Дуже просте блюдо з курки, баклажанів та помідорів, по осінньому яскраве і незвичайно смачне.

Продукти
  • Куряча грудка (філе) — 4 шт.
  • Баклажани — 2-3 шт.
  • Помідори — 3-4 шт.
  • Сир — 150 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Зелень кропу
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, червоний і чорний перець за смаком
Приготування

Як робити: Куряча запіканка? Дуже просто читайте далі...

1. Баклажани вимити, зрізати хвостики і обсушити. Нарізати вздовж, тонкими смужками, покласти в миску, посолити і залишити на 20-30 хвилин. З баклажан злити сік, що утворився.Курячу грудку вимити, добре обсушити і розрізати кожну на 4 частини.Шматочки курки покласти в пакет (або між двома шарами харчової плівки) і відбити.Відбивні, трохи посолити і поперчити.

2. Помідори вимити, обсушити, вирізати плодоніжку і нарізати кільцями. Часник очистити і дрібно порубати.Зелень вимити, обсушити і порубати. Сир натерти на тертці.У сковороді розігріти трохи рослинного масла, викласти смужки баклажанів і обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Баклажани перекласти на паперову серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.

3. Форму для запікання змастити маслом і викласти шар баклажанів трохи внахлест один на одного. Зверху покласти відбите куряче філе. Потім знову баклажани і знову курку. Потім укласти кружки помідорів. Помідори трохи посолити, поперчити і посипати рубаним часником і зеленню. Зверху присипати сиром.

4. Поставити форму в нагріту до 180°C духовку і запікати 20-25 хвилин.Вийняти форму з запіканку з духовки, дати постояти 10 хвилин і подавати на стіл.

Вгору