Куряча печінка по-китайськи

13 3 25 хв. 25 хв.

Поважаю страви з курячої печінки. Роблю багато різних. Це найбільш улюблений рецепт і роблю його найчастіше.

Продукти
  • Куряча (вирощувати індичат) печінка - 500 г
  • Червоний болгарський перець (великий) - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.
  • Імбир - 1 щіпка
  • Коріандр - від 0,25 до 0,5 ч. л. без гірки (за смаком)
  • або невеликий пучок кінзи
  • Часник - 2-4 зубчики
  • Крохмаль - 2 ст. л. без гірки
  • Соєвий соус - 30 мл
  • Коньяк - 30 мл
  • Вода - 60-80 мл
  • Зелена цибуля, молоді пагони часнику - трохи, буквально по парі пір'я (по
  • бажанням і при наявності)
  • Сіль - за смаком і при необхідності
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія для смаження
Приготування

Як робити: Куряча печінка по-китайськи? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати курячу печінку по-китайськи:

1. Курячу печінку наріжемо шматками і звільнимо від усього непотрібного.

Болгарський перець наріжемо середніми квадратиками, цибулю ріпчасту також наріжемо квадратами, часник подрібнити ножем (не дуже дрібно).

у мене в цей раз болгарського перцю і кінзи не було.

2. Готуємо заготовку для крохмале-соєвого соусу. У склянці з'єднали крохмаль, соєвий соус, коньяк (коньяк можна і не додавати - це за бажанням), перемішали, додали воду, перемішали. Поки будемо готувати, крохмаль осяде на дно - тому перед додаванням в сковороду обов'язково швидко перемішати.

Все підготували, можна приступати до самої готуванні.

3. Вогонь - великий, і практично весь час перемішуємо. Це важливо.

На розігріту сковороду трохи олії. Прогрілося - додаємо печінку.

Важливо: обсмажувати до тих пір, поки шматочки печінки не поміняли колір (прихватились) з усіх сторін. Більше не варто - пересушите печінка, буде несмачно.

Вийняли печінка на окрему тарілку.

4. У цю ж сковороду викладаємо перець і злегка обсмажуємо (перець тільки починає розм'якшуватися).

Додаємо цибулю. Смажимо до тих пір, поки цибуля не почне ставати золотистим (якщо недожарите або пережарите, помітно позначиться на смаку).

Додаємо імбир, часник. Перемішали. Смажити не більше 20 секунд (часник встигає віддати в жир все, що необхідно, але не встигає вигоріти).

5. Повернули в сковороду печінку, перемішали, дали печінки тільки добре прогрітися. Якщо використовуєте коріандр, то кладіть його зараз. Посолили при необхідності, додали чорний перець і перемішали.

6. Додали крохмально-соєвий соус, перемішали.

Дуже важливо: вся китайскость за смаком (якщо можна так сказати) виходить в ці 10-30 секунд! Крохмальний соус... Як тільки він починає густіти, додаємо кінзу, зелену цибулю і молоді пагони часнику (звичайно вже подрібнені і якщо використовуєте їх).

Як тільки крохмальний соус загусне і стане тягучим і злегка прозорим, куряча печінка по-китайськи готова.

Це загальне правило у випадку застосування будь-якого крохмального соусу в китайській кухні.

Вгору