Куряча грудка в томатному маринаді

7

якось дуже сподобався магазинний маринад для курки. У його складі виявилася томатна паста і звичайні приправи. Прийшла ідея зробити подібний маринад самостійно. Запечена куряча грудка в томатному маринаді вийшла дуже смачною.

Продукти
  • Грудка куряча ціла — 1 шт.
  • Томатна паста — 50 р
  • Гірчиця — 1 ст. ложка
  • Приправа хмелі-сунелі — по смаку
  • Олія рослинна (нерафінована) — 2 ст. ложки
  • Сметана — на смак
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Куряча грудка в томатному маринаді? Дуже просто читайте далі...

Готувати таку запечену грудку простіше всього в рукаві. Курка в рукаві добре пропарюється, залишається максимально соковитою. Хоча, якщо немає рукава, то цілком прийнятно просто помістити грудку на деко, змащене маслом.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курячу грудку в томатному маринаді, в духовці (у рукаві):

Томатну пасту (домашню або покупну) змішуємо з олією.

Шаг №2

Додаємо приправу в пасту. Додаємо сіль. Краще трохи пересолити маринад, адже грудка досить велика, і їй необхідно добре просолитися. В цьому випадку смак запеченої курячої грудки буде більш насиченим.

Шаг №3

Додаємо ложку гірчиці в суміш. Все перемішуємо.

Шаг №4

Обмазуємо грудку маринадом. Можна додати в отриману густу масу трохи води.

Шаг №5

Щоб замаринувати куряче м'ясо, залишаємо грудку в томатному маринаді на півтори години в холодильнику. Це дасть можливість м'яса зм'якнути, і при цьому, ризику того, що воно зіпсується, не буде.

Шаг №6

Потім поміщаємо мариновану грудку в рукав, герметично зав'язуємо його з обох сторін.
Готуємо курку в рукаві в духовці 1 годину 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Шаг №7

Виймаємо курку, обережно відкриваємо рукав і поливаємо сметаною грудку зверху. Температуру духовки збільшуємо і запікаємо курячу грудку ще 7 хвилин при 250 градусах, для освіти смачною піджареної скоринки.

Шаг №8

Соковита і ароматна грудка запечена в томатному маринаді готова.
Приємного апетиту!

Вгору