Куряча грудка, тушкована у вершковому соусі

8

Навіть не знаю, що для мене важливіше в цій страві – те, наскільки воно ніжне і смачне або те, наскільки просто воно готується. Куряча грудка у вершковому соусі виходить дуже соковитою, соус не дуже жирний, солодкий перець надає йому пікантності, і готується вся ця краса просто граючись!

Продукти
  • Куряче філе — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Вершки — 200 г, Масло рослинне — 30 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком)
  • Для прикраси:
  • Листя салату — 4-6 шт. (за смаком)
  • Петрушка (або кріп) гілочки — 2-3 шт. (за смаком)
Приготування

Як робити: Куряча грудка, тушкована у вершковому соусі? Дуже просто читайте далі...

Щоб визначити готовність обжариваемой птиці, її потрібно підняти, дати стекти соку, що утворився при варінні усередині тушки. Якщо останні краплі цією соку прозорі і безбарвні — куряча грудка у вершковому соусі готова.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування курячої грудки у вершковому соусі перед вами.

Шаг №2

Як приготувати курячу грудку в вершковому соусі:

Включити духовку.
Філе курки вимити, нарізати шматочками.

Шаг №3

Перець вимити. У перцю видалити серцевину, а м'якоть нарізати смужками.

Шаг №4

Ріпчасту цибулю очистити, вимити, нарізати півкільцями.

Шаг №5

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Філе викласти в гаряче масло. Потім обсмажити в рослинному маслі на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин. Посолити. Перемішати.

Шаг №6

У глибокий посуд з антипригарним покриттям викласти обсмажене філе курки, солодкий перець і ріпчасту цибулю. Все залити вершками.

Шаг №7

Посуд поставити в духовку на середню полицю, тушкувати куряче філе у вершковому соусі до готовності при температурі 180 градусів (близько 30 хвилин).

Шаг №8

Куряча грудка, тушкована в вершковому соусі готова.

Шаг №9

Для подачі на стіл широка тарілка вистилається листям салату, на них викладається тушкована куряча грудка у вершковому соусі і прикрашають гілочками петрушки (або кропу).
Приємного апетиту!

Вгору