Кукурудзяні оладки з копченим лососем і сметанним соусом

12 6 15 хв. 35 хв.

Ці оладки готуються на кислому молоці з додаванням кукурудзяних зерен. А подаються кукурудзяні оладки з лососем і сметанним соусом.

Продукти
  • Кукурудза свіжа - 1,25 склянки
  • Пахта або кисле молоко - 2/3 склянки
  • Лосось (сьомга) холодного копчення - 180 г
  • Сметана - 0,25 склянки
  • Масло вершкове (розтоплене) - 3 ст. л.
  • Яйце велике - 1 шт.
  • Шнитт-лук свіжий (нарізаний) - 2 ст. л.
  • Лимонна цедра - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 0,5 склянки
  • Борошно кукурудзяне - 0,5 склянки
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сода - 0,25 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Перець червоний мелений - 1/8 ч. л.
  • Кукурудза для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Кукурудзяні оладки з копченим лососем і сметанним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. У невеликій мисці з'єднати сметану, цибулю і лимонну цедру, перемішати, накрити і покласти в холодильник для охолодження.

2. У мисці середнього розміру змішати все борошно, цукор, соду, сіль і червоний мелений перець.

3. У блендері з'єднати 1 склянку кукурудзи, сколотини (кисле молоко), вершкове масло і яйце, пульсувати до однорідного стану. Вилити цю суміш в борошняну масу, добре перемішати. Додати 0,25 склянки кукурудзи, перемішати.

4. Невелику сковороду розігріти на середньому вогні, змастити рослинним маслом. На розігріту сковороду налити приблизно 2 столові ложки тіста, дозволити тесту розпливтися по сковороді. Смажити оладки близько 3-х хвилин з обох сторін.

5. Приготувати за дві оладки на кожну з шести порцій. На кожну порцію оладок викласти приблизно по 30 грам лосося і налити близько 2 чайних ложок сметанного соусу. Посипати оладки кукурудзяними зернами і подавати відразу ж.

Вгору