Куксі

15 3

Холодний корейська суп зі свининою, овочами, макаронами.

Продукти
  • Свиняча вирізка - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 50 г
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Морква - 80 г Баклажан 80 г
  • Огірок - 2 шт.
  • Капуста - 100 г
  • Для куксі мури (основи):
  • Вода - 500 мл
  • Помідор - 2 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Соєвий соус - 3 ст. ложки
  • Оцет - 3 ст.л.
  • Кінза петрушка
  • Коріандр
  • Гострий перець
Приготування

Як робити: Куксі? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати куксі по-корейськи:

1. Відварюємо спагетті в підсоленій воді, промиваємо.

2. Свинину нарізаємо вздовж волокон, тонкими смужками.

3. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо і на великому вогні швидко обсмажуємо. Вам, напевно, здалося дивним, чому я спочатку обсмажив цибулю, а лише потім м'ясо. Це потрібно для того, щоб м'ясо залишилося соковитим. Цибуля як би «запечатує» м'ясо, і не дає йому висохнути. В кінці додаємо мелений коріандр.

4. Огірок дрібно шаткуємо, солимо крупною сіллю, ретельно перемішуємо і залишаємо.

5. З дрібно нашаткованої капустою чинимо так само.

6. Приготуємо основу, вона називається куксі мурі. У миску наливаємо мінеральну негазовану воду, трьом на тертці помідори, додаємо часник через прес, замість солі я додав соєвий соус, дрібно січену зелень кінзи і петрушки, цукор, оцет, гострий мелений перець (я використовував соус кімчі бейс).

7. Моркву натираємо на корейській тертці, додаємо сіль, цукор, аджиномото, оцет, часник.

8. Баклажани нарізаємо, обсмажуємо у фритюрі, даємо повністю охолонути і змішати з морквою.

9. Яйця збиваємо виделкою, солимо, смажимо млинці, даємо охолонути, звертаємо в трубочку, нарізаємо кільцями.

10. Тепер можна починати збирати наш супчик. У глибоку миску кладемо спагетті. Частина капусти я обсмажив з нашим м'ясом, частина змішав з огірками. Укладаємо по краях тарілки м'ясо, огірки, морква, омлет, заливаємо основою, посипаємо куксі кунжутом.

Суп куксі по-корейськи готовий. Приємного апетиту!

Вгору