Круасани з кремом

12

Круасани — маленькі булочки у формі півмісяця. Пропоную незвичайний рецепт круасанів з дріжджового тіста, смажених у фритюрі.

Продукти
  • Борошно — 350 г
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні — 10 г
  • цукрова Пудра — 50 г
  • ванільний Цукор — 2 пакетика
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйця — 1 шт
  • Молоко — 450 г
  • Есенція лимонна — 3 краплі
  • або Лимонний сік — 1-2 ч. ложки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Крохмаль — 30 г
  • Цукор — 60 г
  • Масло рослинне для смаження — 200-300 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для круасанів з кремом.

Молоко залиште при кімнатній температурі, щоб воно нагрілося.

Шаг №2

Як приготувати круасани з кремом:

Ретельно перемішайте борошно з дріжджами.

Шаг №3

Додайте цукрову пудру, ванільний цукор, лимонну есенцію, сіль, яйце.

Шаг №4

Розтопити і злегка охолодіть 50 г масла.

Шаг №5

Влийте 50 г розтопленого і охолодженого слив, масла і 150 мл теплого молока в тісто.

Шаг №6

Замісіть тісто електричним міксером з замешивающей насадкою спочатку на повільній, потім на швидкої швидкості до отримання однорідної маси. Якщо тісто вийшло липким, додайте ще трохи борошна, але не занадто багато, щоб зберегти еластичність.

Шаг №7

Поставте тісто в тепле місце, щоб воно піднялося і його обсяг збільшився в два рази (на 1-1,5 години). Знову перемішайте.

Шаг №8

Розкачайте тісто шаром 1 див. За допомогою ножика для тіста виріжте кухлі діаметром 10 див. Розділіть кожен з них на дві половини, щоб вийшли напівкола.
Розкладіть на посипаний борошном деко і поставте в темне місце, щоб вони дійшли і збільшили обсяг вдвічі.

Шаг №9

Нагрійте олію у фритюрниці, підсмажте півкола з обох сторін. Спочатку 3 хвилини з одного боку, а потім ще 2 хвилини з іншого боку.
Викладіть круасани на сітку, щоб стік зайвий жир.

Шаг №10

Начинка: приготуйте бланманже, використовуючи молоко, що залишилося. Для цього відокремте 100 мл молока, розчиніть у ньому крохмаль.

Шаг №11

Залишилося молоко змішайте з цукром і нагрівайте на слабкому вогні до повного його розчинення.

Шаг №12

Продовжуючи нагрівати, влийте гаряче молоко крохмаль, розведений в холодному молоці.

Шаг №13

Продовжуйте нагрівати суміш на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння. З'єднайте з вершковим маслом і перемішайте.

Можна приготувати бланманже з готового концентрату. У цьому випадку просто дотримуйтесь інструкції на упаковці.

Шаг №14

Розріжте круасани уздовж навпіл майже до кінця.

Шаг №15

Підготовлені круасани наповніть бланманже.

Шаг №16

Круасани готові!

За бажанням посипте круасани з кремом цукровим піском.

Вгору