Французькі круасани

8 8 50 хв. 90 хв.

Знамениті французькі круасани на вашій кухні, причому свіжі, з пилу з жару! В Європі прийнято подавати свіжі круасани до сніданку, з маслом і джемом. Пропоную пісочний варіант цих солодких рогаликів. Спробуємо?

Продукти
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Борошно - 250-320 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 100-120 г
  • Цукор - 200-250 г
  • Родзинки - 50 г
  • Горіхи - 50-70 г
  • ванільний Цукор - 5 г
Покрокове приготування
1 Французькі круасани, шаг 1

Підготуйте продукти для французьких круасанів.

:)
2 Французькі круасани, шаг 2

Як приготувати французький круасан:

Замісіть тісто.

Для цього молоко підігрійте до температури тіла. Додайте трохи води (за бажанням), яйця. Перемішайте.

3 Французькі круасани, шаг 3

Масло розтопіть.

4 Французькі круасани, шаг 4

Масло, попередньо розтопивши його на слабкому вогні, змішайте з цукром і ванільним цукром.

5 Французькі круасани, шаг 5

Потім додайте цю масу в яєчно-молочну суміш.

6 Французькі круасани, шаг 6

Ізюм промийте.

7 Французькі круасани, шаг 7

Горіхи подрібніть.

8 Французькі круасани, шаг 8

Засипте борошно (половину порції), перемішайте.

9 Французькі круасани, шаг 9

Перемішуйте тісто, додавши родзинки і рубані горіхи (волоські або арахіс).

10 Французькі круасани, шаг 10

Додайте решту борошно в тісто і знову все вимісити.

Тісто залиште в теплому місці на 20-30 хвилин.

11 Французькі круасани, шаг 11

Далі розкачати тісто в коло до товщини 0,5 див. Якщо не хочете робити занадто великі рогалики, візьміть половину тіста.

12 Французькі круасани, шаг 12

Пласт розрізати на трикутники і згорніть у вигляді французького рогалика круасан. Викладіть на деко.

13 Французькі круасани, шаг 13

Увімкніть духовку.
Випікайте французькі круасани в духовці, нагрітій до 180-200°С, протягом 15-25 хвилин.

французький Круасан подається до кави відразу після випічки, в гарячому вигляді.

Вгору