Кролик у вишневому соусі

11 4

Кролик гаситься з овочами і подається з вишневим соусом.

Продукти
  • Кролик - 1 шт. (1 кг)
  • Вино вишневе несолодке - 250 г
  • Вишні, консервовані в сиропі - 470 г
  • Масло вершкове - 40 г
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) - 1 шт
  • Морква (дрібно різаний) - 2 шт.
  • Селера черешкова (дрібно різаний) - 2 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Чебрець свіжий - 3 гілочки
  • Перець горошком - 10 горошин
  • Мед - 1 ст. л.
  • червоний винний Оцет - 1 ст. л.
  • Борошно - 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Картопля варена або смажена на гарнір (за бажанням)
  • Хліб житній для сервірування (за бажанням)
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Кролика розібрати на частини, видалити все зайве. Промити кролика під проточною водою. Посипати м'ясо сіллю і перцем.

2. У великій глибокій сковороді розігріти 30 г вершкового масла. Додати рослинне масло.

Шаг №2

3. Викласти на розігріту сковороду шматки кролика, смажити до коричневого кольору з усіх сторін, близько 8 хвилин. Перекласти смажене м'ясо на тарілку, відставити убік.

Шаг №3

4. У ту ж сковороду висипати цибулю, готувати, помішуючи, 3-4 хвилин. Додати в сковороду моркву і селеру, готувати, помішуючи, приблизно 12 хвилин, до золотистого кольору овочів.

5. У сковороду з овочами викласти шматки смаженого м'яса, посипати сіллю, перцем і перемішати. Покласти в сковороду лавровий лист, чебрець і чорний перець горошком.

6. Залити м'ясо вином, додати мед і оцет, щоб рідина лише покривала м'ясо і овочі. При бажанні можна додати вишневий сироп. Накрити сковороду кришкою, тушкувати м'ясо близько 1 години, до готовності.

7. Перекласти смажене м'ясо на тарілку, накрити фольгою, щоб зберегти теплим. Овочі і трави видалити з сковороди з допомогою лопатки.

8. Сік, що залишився в сковороді, довести до кипіння, насипати в нього борошно, готувати, постійно помішуючи, до зменшення соус в два рази.

Шаг №4

9. Зцідити з вишень сироп, але не видаляти. Вишні перекласти в сковороду з соусом, готувати близько 10 хвилин. При бажанні можна додати трохи сиропу. Ввести в соус, що залишився вершкове масло.

10. Викласти у вишневий соус смажене м'ясо, готувати пару хвилин.

11. Подавати м'ясо відразу ж, полив соусом. Добре подати до смаженого кролика картоплю і житній хліб (за бажанням).

Вгору