кролик тушкований в сметані класика

Кролятина рідко виявляється на наших столах. На жаль, так як вона, з точки зору дієтологів, володіє високою харчовою цінністю. Мінімум жирів, максимум білка, оптимальний комплекс поживних речовин і всього 150 калорій на 100 грамів м'яса. Не випадково рецепти приготування тушкованого кролика включають в лікувальне та дієтичне меню, рекомендують малюкам перших років життя

Продукти
  • кролик — 2 кг
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 3-4 зубки
  • сметана високої жирності — 0,5 л
  • сіль, перець, спеції — за смаком
Приготування

Як робити: кролик тушкований в сметані класика? Дуже просто читайте далі...

Маринування тушки

В якості маринаду для кролика, тушкованого в вершках і сметані, використовують суміш води і оцту (винний оцет краще). Візьміть їх у пропорції 1 літр холодної води на чайну ложку оцту. Останній можна замінити лимонним соком в тому ж обсязі. Така суміш не тільки розм'якшить волокна, але і усуне специфічний запах, яким володіє стара кролятина. Вимочуйте в ній тушку 3-4 години.

Приготування

1.Вимочіть шматочки, натріть їх часником, присипте перцем і маринуйте годину.

2.Присолите і обсмажте на розпеченій сковороді до скоринки.

3.Видалити з сковороди м'ясо, зменшіть газ. Викладіть туди крупно натерту моркву і крупно посічену цибулю, обсмажте.

4.Підготуйте глибокий казан, викладіть вниз м'ясо, зверху овочі. Залийте страву сметаною (якщо маса густа, розведіть її водою). Трохи присолите.

5.Поставте казан на вогонь, дайте закипіти. Накрийте кришкою і зробіть вогник мінімальним. Тушкуйте молодого кролика 40 хвилин, до м'якості м'яса, якщо тушка жорстка.

Приємного апетиту!

Вгору