Кролик тушкований по-ельзаськи

12

Це самий смачний кролик, якого я коли-небудь пробувала. :) Ніжний, з смачним вершковим соусом і ароматними грибами!

Продукти
  • Кролик - 1 тушка
  • Печериці маленькі - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 1 зубчик
  • Корінь петрушки - 1 шт.
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Бульйон м'ясний або вода - 1/4 л
  • Вино біле сухе - 1/8 л
  • Масло вершкове - 40 г + масло для грибів
  • Вершки жирні - 1/8 л
  • Гірчичний порошок - 1/2 ч. ложки
  • Естрагон
  • Паприка мелена
  • Сіль
  • Перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати тушкованого кролика по-ельзаськи:

Тушку кролика промити водою і обсушити. Нарізати порційними шматками.
Перемішати сіль, перець, 1/2 ч. л. гірчичного порошку і 1/2 ч. л. естрагону. Отриманою сумішшю натерти кролика.

Шаг №2

Очистити цибулину, зубчик часнику, морква і корінь петрушки, все порубати.

Шаг №3

У каструлі для гасіння розігріти 40 г вершкового масла і обсмажити кролика до золотистого кольору. Відкласти кролика.
У тій же каструлі обсмажити овочі на сильному вогні, посипати меленою паприкою і 1 ст. л. борошна.
Повернути кролика назад в каструлю. Додати бульйон або воду, влити вино. Закрити кришкою і готувати 20 хвилин, пару раз перевернувши шматочки кролика. Зняти кришку і готувати ще 10 хвилин.

Шаг №4

Маленькі печериці вимити, розрізати навпіл. Тушкувати у вершковому маслі, поки з них не випарується рідина, посолити.

Шаг №5

Шматки кролика тушкованого і гриби перекласти в нагріту супницю або блюдо. Процідити Через сито залишився соус, змішати його з вершками, посолити і поперчити, якщо треба. Полити кролика соусом, посипати естрагоном.

Вгору