Кролик, тушкований в сметані з травами

14 6

Мій перший досвід приготування кролика. : )) До минулорічної поїздки в Карпати я була впевнена, що до кролятині ставлюся дуже стримано, поки не спробувала в місцевому ресторані кролика в сметані, який дуже припав мені до смаку...

Продукти
  • Кролик — 1 шт. (вагою 1,6 кг)
  • Гриби печериці — 1,5 кг
  • Гриби білі сушені — жменя
  • Цибуля — 4 шт.
  • Сметана — 500 г
  • Борошно — 1-2 ст. л.
  • копчена Паприка — 2 ст. л.
  • Яловець — 6-7 ягід
  • Прянощі (чабер, розмарин, материнка, шавлія, м'ята, мускатний горіх, гострий червоний перець, петрушка, кріп)
  • Сіль
  • Оливкова олія
Приготування

Як робити: Кролик, тушкований в сметані з травами? Дуже просто читайте далі...

Взагалі кролик — досить небагата яскравістю смаку м'ясо, так і є там особливо нічого : )) Але певним шармом він все-таки має. Правда, у процесі оброблення не могла звільнитися від обтяжливих думок про схожість анатомії з котячими... Винувато озиралася на Манюсю, але вона рішуче підійшла, стибрила кролячу печінку і ушуршала її є, чим трохи полегшила борошна моїй совісті. : ))

Щиро не розумію тих рецептів, в яких з кролом робляться якісь звірячі маніпуляції з метою «прибрати специфічний запах». Епрст, купіть курку і їжте її! Так, запах є, але він і баранини є, і в гусака... Хотілося вивести його трохи на дичину, але не перебивати повністю. Тому у кількості спецій, незважаючи на їх різноманітність, слід дотримуватися помірності.

Як гасити кролика в сметані:

1. Розрізаємо кролика на порційні шматки (ось обробляється він дуже легко, навіть простіше курки), натираємо розчавленими ягодами ялівцю, чабером, розмарином, материнкою, шавлією, м'ятою, мускатним горіхом, трохи посипаємо гострим перцем і прибираємо в холодильник годин на 10, можна на півдоби.

2. Сухі гриби запарюємо в той же час.

3. У казані на оливковій олії обсмажуємо шматки кролика до красивої рум'яної скоринки, поки відкладаємо.

4. Слідом за ними відправляємо в казан цибулю, нарізану чвертькільцями, смажимо до прозорості і деякого рум'янцю. До нього додаємо паприку, даємо їй гарненько прогрітися в маслі. Я підсіла на копчену паприку, тепер вона у мене у всьому, включаючи каву ; )))

5. Печериці я обсмажувала в окремій сковорідці, тому що вони дають дуже багато води, яку слід випарити.

6. Повертаємо в казан кролика, додаємо печериці, дрібно нарізані білі гриби разом з відваром і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні години півтори.

7. Заправляємо борошном сметану, додаємо в неї сушені кріп і петрушку, додаємо її в казан і тушкуємо ще з півгодини, поставивши казан на розсікач. Незадовго до кінця готування остаточно виправити тушкованого кролика в сметані на сіль.

Вгору