Кролик, тушкований у сметані

10

Ніжне, дієтичне м'ясо кролика гаситься в соусі зі сметани і м'ясного бульйону, з цибулею-шалотом.

Продукти
  • Кролик, тушка — 1,5 кг
  • Сметана — 300 г
  • Шалот — 12 шт.
  • Масло вершкове — 40 г
  • Вода — 45-60 г
  • Бульйон яловичий — 200 г
  • Петрушка (рублена) — 15 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Картопля на гарнір (за бажанням)
Приготування

Як робити: Кролик, тушкований у сметані? Дуже просто читайте далі...

1. Кролика порізати шматочками. У великій товстостінній каструлі (казанку) розігріти вершкове масло. Викласти в каструлю шматочки кролика, смажити на середньому вогні, помішуючи, до коричневого кольору з усіх сторін, близько 10 хвилин. Посолити і поперчити м'ясо за смаком.

2. Викласти в каструлю з м'ясом шалот, налити воду і половину бульйону, накрити кришкою, довести до кипіння, готувати на повільному вогні близько 1-1,5 години, до м'якого стану м'яса. При необхідності можна додати ще трохи води.

3. В окремій мисці змішати сметану, половину бульйону і рубану петрушку. Вилити цю сметанную заправку в каструлю з м'ясом, довести до кипіння, тушкувати ще 10-15 хвилин.

4. Подавати тушкованого кролика разом зі сметанним соусом, в якому він тушкувався. Добре подати кролика з картоплею.

Вгору