Кролик смажена з картоплею

7 6 60 хв. 80 хв.

Смачний смажений кролик в духовці, рецепт якого не вимагає великих зусиль і великої кількості інгредієнтів. Дієтичне м'ясо кролика, нежирне. Воно не зрівняється за складом ні з яким іншим м'ясом. Найпростіше готується кролик в духовці — рецепт цієї страви читайте далі.

Продукти
  • Кролик — 1 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Масло вершкове — 4 ст. ложки
  • Картопля — 8 шт
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом смаженого кролика з картоплею.

Шаг №2

Як приготувати смаженого кролика з картоплею:

Кролика розрубати на частини, посолити (1 ч. ложка), поперчити.

Шаг №3

Очистити і вимити цибулю і моркву, дрібно нарізати.

Шаг №4

На сковороді розігріти вершкове масло (2 ст. ложки). Викласти шматки кролика і обсмажити на сковороді до утворення рум'яної кірочки (3-5 хвилин на сильному вогні). Перевертати шматочки по мірі необхідності, щоб вони обжарились з усіх боків.

Шаг №5

Додати овочі до м'яса, перемішати, обсмажити разом з шматками кролика на середньому вогні (5-7 хвилин).

Шаг №6

Перекласти м'ясо і овочі в форму для запікання.

При необхідності отриманий при смаженні сік процідити.

Шаг №7

Потім влити півсклянки води у м'ясний сік. Кип'ятити 2-3 хвилини.

Включити духовку.

Шаг №8

Залити ним м'ясо, закрити кришкою (або накрити фольгою) і тушкувати кролика в духовці до готовності близько 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Шаг №9

Картоплю очистити, вимити, нарізати. На сковороді розігріти 2 ст. ложки вершкового масла. Викласти картоплю, обсмажити на середньому вогні з усіх боків до готовності (15-20 хвилин). Посолити (0,5 ч. ложки).

Шаг №10

Смачний смажений заєць готовий!
Подавати смаженого кролика з картоплею або картопляним пюре.

Вгору