Крейзі-кейк. Дуже простий шоколадний пиріг

6

Цей шоколадний кекс настільки простий і економічний в приготуванні, що просто став моїм улюбленцем. Пиріг дуже смачний і шоколадний. До того ж його рецептура не містить ні яєць, ні молока, тому і «крейзі-кейк». Ідеальний для людей, хто не може вживати ці продукти, і для тих, хто постить.

Продукти
  • Борошно — 2 склянки
  • Какао-порошок без цукру — 0,5 склянки
  • Цукор — 1 склянка
  • Ванілін — 1 пакетик
  • Розпушувач для тіста — 1 пакетик (8 м)
  • Олія соняшникова без запаху — 0,5 склянки
  • Вода — 2 склянки
Приготування

Як робити: Крейзі-кейк. Дуже простий шоколадний пиріг? Дуже просто читайте далі...

Цей рецепт можна використовувати як для кексів, так і для виготовлення коржів для торта.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати крейзі-кейк (шоколадний пиріг):

В глибокій посуді змішуємо борошно, цукор і какао-порошок.
Хочу зауважити, що якщо ви готуєте кекс, то можна все замішувати відразу у формі для випічки. Ще один плюс цього рецептика — мінімум брудного посуду після приготування.

Шаг №2

До сухої суміші додаємо ванілін, розпушувач для тіста.

Шаг №3

Вливаємо олію і починаємо вимішувати тісто лопаткою, поступово додаючи воду.

Шаг №4

Тісто має бути по консистенції, як нежирна сметана.

Шаг №5

Виливаємо тісто у форму і відправляємо наш кекс в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

Шаг №6

Коли крейзі-кейк пропечеться, дістаємо його з форми. Якщо плануєте його діставати гарячим, то будьте обережні, кекс виходить дуже ніжним і може легко зламатися.

Шаг №7

Я пропоную подавати гарячий крейзі-кейк з холодним ванільним морозивом — таке поєднання смаків і температур приголомшливо, не знаходите?

Приємного апетиту! Радуйте себе і своїх близьких!

Вгору