Крем сирний

9

Рецепт сирного крему може використовуватися для самостійного приготування десерту (в охолодженому вигляді). Також крем сирний використовується для приготування тортів, кексів тощо

Продукти
  • Сир — 400 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйця — 2-3 шт
  • Цукор — 100 г
  • Ром — 2 ст. ложки
  • Цукор ванільний — 1 пакетик
  • Желатин — 10 г
  • Вода — 100 г
  • Цедра лимона — 1 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для сирного крему.

Шаг №2

Як приготувати сирний крем:

Желатин замочити в холодній воді на 10-15 хвилин.

Шаг №3

Натерти цедру лимона.

Шаг №4

Збити вершкове масло до пишної маси.

Шаг №5

Відокремити жовтки від білків. До маслу поступово додати яєчні жовтки, цукровий пісок, ром і ванільний цукор.

Шаг №6

Додати сир.

Шаг №7

Протерти масу через сито.

Шаг №8

Желатин, попередньо замочений у холодній воді, розчинити в гарячій, але не киплячій воді. Змішати з лимонною цедрою.

Шаг №9

Білки збити в щільну піну.

Шаг №10

Желатин остудити і вмішати в сирний крем.

Шаг №11

Відразу додати в сирний крем збиті до щільної піни яєчні білки. Акуратно перемішати.

Шаг №12

Якщо крем буде використовуватися як десерт, перекласти його у форми і поставити в холодильник для застигання на 3-4 години.

Шаг №13

Сирний крем готовий!

Вгору