Червоний борщ «Три господині»

11

У кожної господині свій рецепт борщу... А якщо влітку три господині зберуться на дачній кухні, щоб приготувати борщ? У нас вийшло смачно, рецепт схвалили )))

Продукти
  • Курка домашня - 300-500 г
  • Квасоля біла - 1 склянка
  • Буряк молодий - 2-3 шт
  • Морква молода - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля молода 300 г
  • Капуста молода - 0,25-0,5 качана
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - 2-2,5 ч. ложки
Покрокове приготування
1 Червоний борщ «Три господині», шаг 1

Як приготувати червоний борщ з квасолею:

Домашню курку миємо, ріжемо на зручні шматочки і ставимо варити в каструлі об'ємом 4-5 літрів. Води в каструлі має бути стільки, щоб покрити м'ясо, але не більше ніж три чверті.

:)
2 Червоний борщ «Три господині», шаг 2

Одночасно заливаємо водою білу квасолю і теж ставимо його варити.

3 Червоний борщ «Три господині», шаг 3

Коли вода закипить, зняти шум.

4 Червоний борщ «Три господині», шаг 4

Буряк очистити і цілком опустити в киплячий бульйон. Варити до готовності буряків (35-40 хвилин).

5 Червоний борщ «Три господині», шаг 5

Морква очистити, вимити і нарізати соломкою.

6 Червоний борщ «Три господині», шаг 6

Цибуля очистити, вимити і дрібно нарізати.

7 Червоний борщ «Три господині», шаг 7

Картоплю очистити, вимити й нарізати дрібними кубиками.

8 Червоний борщ «Три господині», шаг 8

Капусту нашаткувати не дуже тонко.

9 Червоний борщ «Три господині», шаг 9

Готову буряк вийняти і остудити.

10 Червоний борщ «Три господині», шаг 10

Бульйон посолити.
Цибулю, моркву, картоплю і капусту опустити в бульйон.

11 Червоний борщ «Три господині», шаг 11

За цей час очистити і дрібно нарізати болгарський перець.

12 Червоний борщ «Три господині», шаг 12

В борщ додати перець і готову до цього часу квасоля (разом з рідиною, в якій вона варилася).

13 Червоний борщ «Три господині», шаг 13

Помідори миємо. Якщо є бажання, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, але це не обов'язково. Нарізаємо кубиками.

14 Червоний борщ «Три господині», шаг 14

Додаємо помідори в борщ.

15 Червоний борщ «Три господині», шаг 15

Буряк (буряк) натираємо на крупній тертці - так вона краще віддає колір.

16 Червоний борщ «Три господині», шаг 16

Викладаємо буряки на борщ.

Перевіряємо борщ на сіль і досолює, якщо потрібно.

17 Червоний борщ «Три господині», шаг 17

Зелень дрібно ріжемо.

18 Червоний борщ «Три господині», шаг 18

Засипаємо зелень. Можна додати червоний борщ з квасолею лавровий лист.
І вимикаємо борщ.

19 Червоний борщ «Три господині», шаг 19

Червоний борщ з квасолею можна їсти відразу, а ще краще - на наступний день.

Приємного апетиту!

Вгору