Червоний борщ «Три господині»

11

У кожної господині свій рецепт борщу... А якщо влітку три господині зберуться на дачній кухні, щоб приготувати борщ? У нас вийшло смачно, рецепт схвалили )))

Продукти
  • Курка домашня - 300-500 г
  • Квасоля біла - 1 склянка
  • Буряк молодий - 2-3 шт
  • Морква молода - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля молода 300 г
  • Капуста молода - 0,25-0,5 качана
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - 2-2,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати червоний борщ з квасолею:

Домашню курку миємо, ріжемо на зручні шматочки і ставимо варити в каструлі об'ємом 4-5 літрів. Води в каструлі має бути стільки, щоб покрити м'ясо, але не більше ніж три чверті.

Шаг №2

Одночасно заливаємо водою білу квасолю і теж ставимо його варити.

Шаг №3

Коли вода закипить, зняти шум.

Шаг №4

Буряк очистити і цілком опустити в киплячий бульйон. Варити до готовності буряків (35-40 хвилин).

Шаг №5

Морква очистити, вимити і нарізати соломкою.

Шаг №6

Цибуля очистити, вимити і дрібно нарізати.

Шаг №7

Картоплю очистити, вимити й нарізати дрібними кубиками.

Шаг №8

Капусту нашаткувати не дуже тонко.

Шаг №9

Готову буряк вийняти і остудити.

Шаг №10

Бульйон посолити.
Цибулю, моркву, картоплю і капусту опустити в бульйон.

Шаг №11

За цей час очистити і дрібно нарізати болгарський перець.

Шаг №12

В борщ додати перець і готову до цього часу квасоля (разом з рідиною, в якій вона варилася).

Шаг №13

Помідори миємо. Якщо є бажання, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, але це не обов'язково. Нарізаємо кубиками.

Шаг №14

Додаємо помідори в борщ.

Шаг №15

Буряк (буряк) натираємо на крупній тертці - так вона краще віддає колір.

Шаг №16

Викладаємо буряки на борщ.

Перевіряємо борщ на сіль і досолює, якщо потрібно.

Шаг №17

Зелень дрібно ріжемо.

Шаг №18

Засипаємо зелень. Можна додати червоний борщ з квасолею лавровий лист.
І вимикаємо борщ.

Шаг №19

Червоний борщ з квасолею можна їсти відразу, а ще краще - на наступний день.

Приємного апетиту!

Вгору