Червоний борщ

9 6

Мій рецепт червоного борщу відрізняється від безлічі інших. Буряк і моркву ріжуться кубиками і варяться не обсмаженими, що дозволяє насолодитися справжнім смаком овочів.

Продукти
  • Цибуля (рубаний) - 1 шт
  • Морква (дрібно нарізаної дрібними кубиками) - 1 шт.
  • Буряк дрібна - 6 шт
  • Помідори консервовані (рубані) - 400 г
  • Картопля молода (чищений і порізаний кубиками) - 6 шт.
  • Капуста білокачанна середнього розміру (шинкованая) - 1 шт.
  • Овочевий бульйон - 600 г (2 1/2 склянки)
  • Цукор - 45 г (3 ст. л.)
  • Білий винний або яблучний оцет - 2-3 ст. л.
  • Кріп свіжий (рубаний) - 3 ст. л.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Сметана (за бажанням)
Приготування

Як робити: Червоний борщ? Дуже просто читайте далі...

Приготування борщу червоного.

1. Буряк почистити. 4 штуки порізати дрібними кубиками, а решта 2 подрібнити на крупній тертці. У велику каструлю налити бульйон і викласти цибулю, моркву, різану буряк, картоплю, помідори і капусту. На сильному вогні довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до м'якого стану, близько 30 хвилин.

2. Додати подрібнений буряк, цукор і оцет, сіль і чорний мелений перець, варити ще хвилин 5-10.

3. Борщ спробувати на смак і при необхідності ще посолити і поперчити. Насипати в каструлю кріп, перемішати. Подавати борщ червоний в порційних тарілках. У кожну покласти по 1 їдальні ложки сметани і прикрасити кропом.

Вгору