Котлети з гречкою

11 4

Котлети з м'ясного фаршу подаються з гречаною кашею.

Продукти
  • Фарш яловичий — 300 г
  • Фарш свинячий — 300 г
  • Картопля — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
  • свіжі Хлібні крихти — 75 г
  • Масло вершкове — 25 г
  • Олія рослинна — 30 г
  • Сметана — 100 г (для сервірування)
  • *
  • Для гарніру:
  • Гречка — 350 г
  • Вода, окріп — 1 л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Олія соняшникова — 45-60 г
Приготування

Як робити: Котлети з гречкою? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати котлети. Картоплю і цибулю натерти на дрібній тертці, викласти у велику миску, додати весь фарш, сіль і перець, добре перемішати.

2. Дерев'яну дощечку змочити холодною водою. З фаршу сформувати 10-12 котлет завтовшки 2 див. Викласти їх на мокру дошку.

3. У тарілку насипати хлібні крихти, обваляти в них котлети, викласти на суху дошку або на тарілку (фото 1).

4. Приготувати гречку. Обсмажити гречку на сковороді протягом 1-2 хвилин, потім пересипати в каструлю, залити окропом (фото 2), додати сіль, накрити кришкою, готувати на середньо-слабкому вогні близько 20 хвилин.

5. Тим часом розігріти на сковороді вершкове і рослинне масла, викласти котлети (скільки поміститься), смажити близько 2-3 хвилин з кожного боку (фото 3). Перекласти на тарілку. Посмажити залишилися котлети. Всі котлети перекласти назад в сковороду, накрити кришкою і готувати на повільному вогні близько 10 хвилин.

6. Тим часом цибулю порізати кільцями. У великій сковороді розігріти олію, висипати цибулю, готувати на слабкому вогні близько 5 хвилин, до золотистого кольору.

7. З гречки злити воду, додати смажену цибулю, перемішати з гречкою.

8. Подавати котлети з гречкою на сервірувальні тарілки. Добре подати зі сметаною.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору