Котлети рибні запечені

Рибні котлети з товстолобика, запечені в духовці. Прикраса котлет - смужок з листкового тіста.

Продукти
  • Риба (філе товстолобика) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Хліб білий - 200 р
  • Тісто листкове готове (для прикраси (за бажанням) - 1 лист
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Клітковина або сухарі мелені - для панірування
  • Борошно для панірування
  • Олія рослинна - для змазування дека
Покрокове приготування
1 Котлети рибні запечені, шаг 1

Рибу чистимо, миємо. Готуємо філе без кісток і шкіри. Нарізаємо філе шматочками.

:)
2 Котлети рибні запечені, шаг 2

Замочуємо хліб. Потім відкидаємо його на друшляк (відціджуємо від води).

3 Котлети рибні запечені, шаг 3

Рибу пропускаємо через м'ясорубку.

4 Котлети рибні запечені, шаг 4

Другий раз пропускаємо рибу через м'ясорубку разом з цибулею та хлібом.

5 Котлети рибні запечені, шаг 5

У фарш додаємо перець і сіль. Добре вимішуємо.

6 Котлети рибні запечені, шаг 6

Поділяємо фарш на невеликі шматочки-заготовки для котлет.
Деко змащуємо олією. Для панірування змішуємо клітковину з борошном.
Паніруємо котлети, надаємо їм форму і викладаємо на змащене деко.

7 Котлети рибні запечені, шаг 7

Щоб надати котлет апетитний вигляд, вирізаємо з листа листкового тіста смужки і прикрашаємо ними котлети.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо деко в духовку і запікаємо котлети 25 хвилин.

8 Котлети рибні запечені, шаг 8

Рибні котлети, запечені в духовці, готові. Приємного апетиту!

9 Котлети рибні запечені, шаг 9

Як варіант приготування рибних котлет: можна спочатку обсмажити котлети на сковороді до рум'яності.

10 Котлети рибні запечені, шаг 10

А потім довести котлети до готовності в духовці.

Вгору