Котлети по-київськи з сиром і маслом

2 60 хв.

Соковиті та смачні курячі котлетки.

Продукти
  • Грудка куряча - 1 шт
  • Сіль - 4 щіпки
  • Перець чорний мелений - 4 щіпки
  • Для начинки:
  • Масло вершкове розм'якшене - 40 г
  • Зелень петрушки за смаком
  • Паприка солодка мелена - 0,25 ч. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сир гауда - 20 г
  • Для панірування:
  • Борошно - 200 г
  • Яйця курячі великі - 2 шт
  • Сухарі панірувальні - 300 г
  • Олія для смаження - 300 г
  • Сіль - 1 щіпка
Покрокове приготування
1 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 1

Курячу грудку розділити на два філе, обрізавши по кістки. Потім кожне філе розрізати вздовж гострим ножем. У підсумку виходить 4 філе.

:)
2 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 2

Кожну половинку філе гарненько відбити молотком, майже до прозорого вигляду. Посолити і поперчити.

3 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 3

Вершкове масло залишити при кімнатній температурі на 40 хвилин. Коли воно розм'якшиться, додати до нього зелень, сіль, перець, часник потертий на дрібній тертці, і паприку і добре перемішати виделкою. Сир порізати невеликими брусочками.

4 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 4

Тепер кладемо на відбиту грудку невеликий шматочок сиру і невелику грудочку масла...

5 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 5

...І звертаємо гарненько в рулетик, щоб не було зазорів.

6 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 6

Ось такий міні-рулетик повинен вийти. Також чинимо з іншими філе.

7 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 7

Готуємо панірування. Для цього насипати борошно на тарілку, панірувальні сухарі в іншу тарілку, два яйця збиваємо з сіллю виделкою. Обвалюємо наші рулетики спочатку в борошні, потім в яйці, потім в сухарях, потім знову в яйці і в сухарях.

8 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 8

В ківш наливаємо рослинне масло, приблизно 3 см у висоту. І обсмажуємо наші пухкі ковбаски злегка, до легкого зарум'янювання, спочатку з одного боку, потім з іншого. Щоб наш «панцир» схопився...

9 Котлети по-київськи з сиром і маслом, шаг 9

Потім викладаємо наші котлетки в форму для запікання і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 190 градусів.
Подаємо гарячими як самостійне блюдо або з овочевим гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору