Котлети морквяні з вівсяними пластівцями

Нет фото
20 хв. 30 хв.

Зазвичай у морквяні котлети додають манку. Я вирішила змолоти в кавомолці вівсяні пластівці і замінити ними манну крупу. Експеримент вдався, котлети вийшли дуже смачні.

Продукти
  • Морква — 1,5 кг
  • Сир — 100 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Вівсяні пластівці — 5 ст. ложок
  • Молоко — 200 мл
  • Сіль — за смаком
  • Сухарі панірувальні — для обсмажування
Приготування

Як робити: Котлети морквяні з вівсяними пластівцями? Дуже просто читайте далі...

1) Миємо і чистимо моркву (молоду моркву можна просто помити шорсткою губкою для посуду).

2) Натираємо моркву на великій тертці,складаємо її в каструлю, додаємо молоко і ставимо на середній вогонь хвилин на 10. Зрідка помішуючи.

3) Вівсяні пластівці перемелюємо в борошно в кавомолці, це займе пару секунд.

4) Після 10 хв. гасіння моркви додаємо в неї вівсяне борошно, швидко і ретельно перемішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин. Якщо залишилося багато рідини, можна ще трохи загасити, періодично помішуючи.

5) Даємо охолонути до кімнатної температури, додаємо сіль, яйця і сир (можна обійтися і без сиру). Все ретельно перемішуємо і формуємо котлети (приблизно 20 штук). Обвалюємо їх у панірувальних сухарях або в манці.

6) Обсмажуємо котлети з обох сторін на сковороді, з додаванням рослинної олії на невеликому вогні.

Подавати зі сметаною. Приємного Апетиту!

Вгору