Котлети з палтуса з картопляним пюре

9 4 10 хв. 20 хв.

Ці котлети з палтуса з додаванням картопляного пюре мають неповторну хрустку скоринку і ніжний смак.

Продукти
  • Палтус філе без шкірки і кісток - 450 г
  • Картопляне пюре - 2 склянки
  • Цибуля зелена (різаний) - 4 шт.
  • Петрушка свіжа (рублена) - 2 ст. л.
  • Яйце (злегка збите) - 1 шт.
  • Борошно
  • Олія для смаження
  • Зелень для сервірування (за бажанням)
  • Лимонні дольки для сервірування (за бажанням)
Покрокове приготування
1 Котлети з палтуса з картопляним пюре, шаг 1

1. Філе палтуса скласти в сотейник, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під закритою кришкою близько 4-5 хвилин. Осушити філе.

2. Покласти варене філе у велику миску, додати картопляне пюре, цибулю, петрушку, яйце, сіль і перець, добре перемішати.

:)
2 Котлети з палтуса з картопляним пюре, шаг 2

3. Розділити масу на 8 частин, сформувати котлети і обваляти в борошні.

3 Котлети з палтуса з картопляним пюре, шаг 3

4. У великій сковороді розігріти олію (досить велика кількість для смаження котлет), викласти в нього котлети і смажити близько 6-8 хвилин, один раз перевернувши. Викласти смажені котлети на паперовий рушник, щоб стік жир.

5. Перекласти котлети на сервірувальні тарілки, подавати з зеленню і дольками лимона (за бажанням).

Вгору