Котлети з моркви

8

А ви знаєте, яку вкуснотень можна зробити зі звичайної моркви? Спробуйте! Котлети з моркви – рецепт смачного і корисного страви майже з нічого.

Продукти
  • Морква — 1 кг
  • Крупа манна — 75 г
  • Олія соняшникова — 60 г
  • Сухарі панірувальні — 100-200 г
  • Цукор — 0,5 ст. ложки
  • Сіль — 1-1,5 ч. ложки
  • Хмелі-сунелі — 1 ст. ложка
  • Перець мелений — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для котлет з моркви.

Шаг №2

Як приготувати котлети з моркви:

Морква очистити, вимити, залити водою. Очищену моркву зварити до готовності (30 хвилин) при слабкому кипінні.

Шаг №3

Відварену моркву пропустити через м'ясорубку або натерти на дрібній тертці.

Шаг №4

Перекласти моркву в каструлю, додати масло (1 ст. ложка), перемішати. Морква прогріти з соняшниковою олією.

Шаг №5

Додати манну крупу і варити в ній 10 хвилин на слабкому вогні, безперервно помішуючи.

Шаг №6

В отриману масу додати сіль, цукор, мелений перець, хмелі-сунелі, все добре перемішати.

Шаг №7

Зробити котлети, обваляти їх у сухарях.

Шаг №8

На сковороді розігріти рослинне масло. Викласти котлети в розігріте масло і обсмажити морквяні котлети з двох сторін на соняшниковій олії на середньому вогні. Спочатку 3-5 хвилин смажити з одного боку.

Шаг №9

А потім перевернути і смажити котлети з моркви 3-5 хвилин з іншого боку.

Шаг №10

Котлети з вареної моркви готові.

До морквяним котлет можна подати грибний соус.

Вгору