Котлети з минтая або кальмара

13 6 60 хв. 60 хв.

Для приготування котлет з риби необов'язково використовувати дуже дорогу рибу. Рибні котлети з минтая або кальмара теж виходять дуже смачними.

Продукти
  • Філе минтая - 400 г
  • або філе кальмара - 400 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Хліб черствий - 50 г
  • Молоко - 0,25 склянки
  • Вода - 0,25 склянки
  • Яйця - 2-3
  • Картоплю (за бажанням) - 50-70 г
  • Масло вершкове (за бажанням) - 40-50 г
  • Сіль - 1-2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1-2 щіпки
  • Сухарі панірувальні - 5-8 ст. ложок
  • Борошно (за бажанням) - 5-6 ст. ложок
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для котлет рибних з минтая.

Шаг №2

Як приготувати рибні котлети з минтая:

З хліба зрізати кірки.

Шаг №3

Розламати на шматочки і замочити в молоці або воді.

Шаг №4

Філе нарізати на шматки.

Шаг №5

Перемолоти або подрібнити процесором.

Шаг №6

Лук очистити, розрізати і додати до філе.

Шаг №7

Хліб віджати і теж додати до філе.

Філе минтая без шкіри (або філе кальмара, очищене від шкірки), цибулю і білий хліб без кірки, розмочений у молоці або воді, пропустити через м'ясорубку (або подрібнити за допомогою блендера).

Шаг №8

Якщо буде використовуватися картопля, його потрібно очистити, вимити і натерти на дрібній тертці.

Шаг №9

Щоб рибні котлети з минтая були м'якше і соковитіше, у фарш можна додати терту картоплю і вершкове маслЛожо.

Шаг №10

Додати сіль, перець, яйце і добре збити масу.

Шаг №11

Залишилися яйця злегка збити. В плоскі тарілки викласти сухарі і, якщо буде використовуватися, борошно.

Шаг №12

Ложкою сформувати з фаршу невеликі круглі котлетки. Обваляти в борошні.

Шаг №13

За допомогою ложки (котлетки дуже ніжні) вмочити в яйці.

Шаг №14

Панірувати. їх в сухарях

Шаг №15

На сковороді розігріти 1,5 ст. ложки рослинної олії. Викласти котлетки. Смажити рибні котлети з минтая на розігрітій сковороді з маслом до утворення золотистої скоринки (5 хвилин на середньому вогні).

Шаг №16

Потім перевернути і смажити котлети рибні котлети з минтая ще 3 хвилини. Можна накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 5-7 хвилин.

Шаг №17

Подавати до столу рибні котлети з минтая найкраще з картопляним пюре і сметанним соусом, посипати страву зеленню.

Вгору