Котлети з курки

12

Чесно зізнатися, курячі котлети були не найбільшою моєю гастрономічної любов'ю. Мені завжди вони здавалися надто дієтичними і сухуватими. Однак тепер мені точно є чим похвалитися!..

Продукти
  • Фарш курячий — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру, ближче до великого) — 1 шт
  • Морква (середня, ближче до великої) — 3 шт
  • Сметана — 2 ст. ложки
  • Панірувальні сухарі — 1-2 жменьки
  • Часник — 2 зубчики
  • Масло вершкове — 50 г
  • Зелень (один вид або суміш) — 1 пучок
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний запашний — за смаком
  • Паприка солодка — за смаком
  • Масло рослинне — 50-70 г (для смаження)
Покрокове приготування

Шаг №1

Що я тільки не пхала в курячі котлетки, щоб бути на всі 100 впевненою, що вони будуть соковиті. І ось моя ідеальна формула котлет з курки! У смаку і соковитості впевнена... залізно!

Як приготувати котлети з курки:

Приблизно на 1 кг курячого фаршу беремо 1 середню, майже велику цибулину, 3 середні (знову ж таки ближче до великих) морквини, кілька столових ложок сметани, 1-2 жменьки панірувальних сухарів, кілька зубчиків часнику, 50 грам вершкового масла, пучок зелені (ніжно Вами адресу, або суміш), сіль, чорний запашний перець і солодку паприку. Рослинна олія для смаження.

Шаг №2

Цибулину ріжемо на дуже дрібні кубики.
Моркву тремо на крупній тертці.

Шаг №3

Зелень дрібно рубаємо.
Часник тремо на найдрібнішій тертці, або пропускаємо його через прес, або просто дуже дрібно ріжемо.

Шаг №4

Цибулю і моркву обсмажуємо на рослинному маслі. Першим — цибуля — до рум'яного кольору. Додаємо моркву і обсмажуємо все разом кілька хвилин до м'якості моркви.

Шаг №5

У фарш додаємо пару ложок сметани, жменя сухарів.

Шаг №6

Додаємо порізану зелень, часник і обсмажені овочі. Солимо, перчимо.

Шаг №7

І все дуже добре перемішуємо до однорідності (слово «дуже» тут як завжди ключове).

Шаг №8

З отриманого фаршу формуем котлетки, всередину кожної з яких вкладаємо невеликий шматочок вершкового масла.

Шаг №9

Намагаємося зліпити котлетки ровненькими, без дірочок і тріщин, щоб припинити будь-яку спробу масла втекти з курячого полону.

Шаг №10

Смажимо котлети з курки на розігрітій сковороді (бажано на сковороді-гриль), на рослинному маслі.

Шаг №11

Обсмажуємо котлети з курки з усіх (це, як мінімум, з трьох сторін до золотистого кольору і, відповідно, до готовності.

Шаг №12

Подавати котлети з курки можна з гілочкою помідорок черрі, які можна обсмажити на тій же сковороді, де смажилися котлети.
Я Вам пропоную обов'язково спробувати приготувати такі котлетки. За рахунок масла, сметани і морквини вони виходять дуже соковиті, а часник, зелень і спеції роблять ці котлети з курки дуже ароматними.
Приємного Вам апетиту!

Вгору